Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, March 30, 2008

Turhauttavaa touhua

Tänä keväänä säiden herra tuntuu potkivan päähän oikein urakalla. Sumariajan kalastus on toistaiseksi ollut niin epäonnistunutta kuin vain voi olla. Ja sitä se oli nyt lauantainakin. Tuuli tuiversi sellaisella voimalla, että hentoiset korennot sinkoilivat edes takaisin.

Kuoriutumiset tuntuvat olevan kuitenkin huipussaan, sillä niin paljon ötököitä näkyi. Parhaimillaan yhdellä silmäyksellä saatoit nähdä kymmeniä hyönteisiä. Ilmeisesti kuitenkin juuri tuo tuulinen sää teki sen, että kalat eivät niistä oikein innostuneet.

Jossain vaiheessa päivää meinasi mennä hieman jo hermo ranta-asukkaiden kanssa. Mökkiä kun on vieri vieressä, niin aina kalamiehet tuntuvat häiritsevän asukkaita. Tällä kertaa meidät ajettiin paikasta pois, mikä on tuntunut vuosien saatossa aivan hyväksyttävältä paikalta heittää (myös varsin suosittu paikka aikaisemmin). Tuli kyllä mieleen, että omistaja olisi vaihtunut, sillä oudon näköistä porukkaa olivat. Mutta eipähän tarvitse tuolla ihan heti kalastaa. Mielekkäämpiäkin paikkoja on.

Päivän ainoaksi kalaksi jäi Pekan saama pienehkö taimen. Onneksi se oli edes 'oikein' ongittu eli pinturikala. Itsellenikin sattui kyllä tapahtuma mutta tuo pinnasta napannut kala onnistui oikomaan koukun. Harvinainen tapaus, sillä en muista että kertaakaan minulla olisi koukku oiennut väsytyksessä. Kala ei ollut edes järisyttävän iso ja siimakin oli vain 0.16. Koukkuna tosin ohutlankainen Hanakin 130 BL.

3 comments:

Janne Erämies said...

Oli aika eläimellinen pintaperhostelukeli,noista hanakeista kans sen verran,aika moista hajontaa koukun kestäävyydessä,neljä mennyt poikki,ihan kevyestä kosketuksesta,eilen kalatärppi sai sen hieman paksumman uppokoukun napasahtamaan poikki.

Pietu said...

Ilmeisesti teidät häädettiin tuolta rännikosken suvannon talon laiturilta? Se on ollut viimeiset pari vuotta "kielletty" paikka. Kesällä tosin talon pikkupoika käy tehokkaasti virpalla napsimassa suvantoon istutettuja killejä pois päivittäin. On tuo Sysmän meininki muuttunut sellaiseksi, ettei enää tänä vuonna tarvitse vuosilupaa ostaa, vaikka kalaa tuleekin ajoittain ihan hyvin.

Harri Hytönen said...

Jep. En ole tuolla vuosiin käynyt enkä taida käydä jatkossakaan.