Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, March 15, 2008

Talvi tuli takaisin

Niin...pakkasta ja lunta. Olin valmistaunut tälle viikonlopulle vastaanottamaan sumukorennot mutta ei oikein lupaavalta näytä. On vain edelleen jatkettava odottamista, sillä kyllä se kevät sieltä vielä tulee.

Kalalle tuli kuitenkin tänäänkin kurvailtua, sillä etukäteen oli jo sovittu Juhan kanssa, että kalalle mennään. Menomatka olikin lumipyryn jälkeen melkoista rallipolkua. Ei kuitenkaan hätää, sillä suomalainen mieshän on tunnetusti maailman paras (ralli)kuski. Tai ainakin, jos eukko ei istu pelkääjän paikalla. Silloin mies on vasta maailman toiseksi paras kuski (tai jossain tapauksissa maailman huonoin kuski).


Joelle ehjin nahoin päästyäni Juha oli jo odottamassa ja virittelemässä vermeitä. Itse lykkäsin rojut nopeasti kasaan ja ei kun paiskaamaan. Päivä vain kalojen osalta osoittautui melkoisen vaisuksi, sillä ottihaluisia kaloja ei meinannut millään löytyä. Pari laiskaa hauenpenikkaa kävi uiskentelemassa jaloissa mutta jalommat kalat pysyivät pitkään visusti piilossa. Eikä niitä sumareitakaan näkynyt..


Lopulta kuitenkin mukavan kokoinen harjus pelasti allekirjoittaneen sinisten perhekalleuksien joutumisen paljon käytettyyn pataan. Tämä selkeästi itsemurhahakuinen eväkäs imaisi kohtuullisen kookkaan simppustreamerin melko syvälle kitaansa. Koukuissani ei ole väkäsiä, joten kala saattoi jatkaa pikaisesti uintiaan.

Makkarapaistotuokion jälkeen heitimme vielä hetken ilman sen suurempia tapahtumia. Kahluuhousuja riisuessani jälleen kerran jouduin kiroamaan vuotavat nepparini. Onneksi olin kuitenkin varannut seal skinz sukat jalkaan, joten varpaat sentään säilyivät kuivina.

5 comments:

Janne Erämies said...

han nätin harrin on harri saanut:)vai ei ole sumareita,no kyllä ne sieltä tulee.
Saa nähdä mitä hartolasta huomenna löytyy.

Harri Hytönen said...

Maltilta pitää odottaa. Vaikka talvi oli lämmin, niin se ei ole silti sesonkia aikaistanut.

Janne Erämies said...

Eipä se sieltä oikeestaan koskaan aikaistu,kun se on niin riippuvainen valon määrästä,toi lämpö ehkä lisää vaan niiden yksittäisten korrien maalle kömpimistä.Ootko huomenna kalalle lähdössä?

Anonymous said...

Saisko kaimalta tiedustella millaisia Simppuja uittelet kun tuntuu nuo kalat niin kovasti purevan?

Ja pohjastako? Ylä-/poikkivirtaan?

Harri Hytönen said...

Periaatteessa mulla ei ole kuin kaksi simppumallia käytössä. Toinen zonkkerisiipinen ja toinen erilaisten kanalintujen (esim. riekko) höyhenistä kasattu matukatyylinen. Väreinä siis harmaata, ruskeaa ja likaisen keltaista.

Syvälle pitää mennä.