Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, July 29, 2011

Nukarinkosken nymfaaja II

Varsinkin eilen tälle alueelle ropsautti taivaalta oikein ruhtinaallisesti vettä. Odotin sen jotenkin näkyvän Nukarin vedenkorkeuksissa mutta eipä ollut kummoistakaan muutosta viikon takaisesta. Ehkä vesi saattoi olla kuitenkin hitusen sameampaa. Rankat ukkoskuurot ovat taas tuottaneet hieman vaikeuksia yläjuoksun kaupungeissa, sillä jätevettä on pukannut jokeen. Tosin ei hajusta ainakaan vielä osannut erottaa ;). Virhokin on jotain näistä KIRJOITTANUT.


Kalastus itsessään oli sitä samaa perusronkkimista kuin ennenkin. Itseasiassa kalatkin tulivat loppujen lopuksi hyvin samoilla perhoilla kuin viikon takaisella reissulla. Käytin toki siiman päässä melkoisen arsenaalin erilaisia perhoja mutta silti vanhat hyväksi havaitut pelittivät erinomaisesti.Silmiin pistävää oli rannoille ilmestyneet tyhjät pullot. On se vaan kumma, että jengi ei jaksa tyhjinä niistä pois kantaa. Mutta tämähän on tuttu ilmiö kaikilla suosituilla kalapaikoilla. Ja pah!

15 kiloa kameratarpeita kulki taas mukana, joten pistetään sen kunniaksi vielä pätkä videota...9 comments:

Aapo said...

Tarkan näköistä touhua!
aika pintakalvon tuntumassa ilmeisesti uittelit kun yhtään levää ei tarvinnut perhoista puhdistella =)
Laskenut vesi melkolailla alas. Asun itse kosken kupeessa ja ei meinaa paikkaa tunnistaa kun on ollut muutaman viikon reissussa..
Mittasitko vedenlämmöt?

Janne Heikkinen said...

Heh, tässä sitä taas oppii uutta. Itse tuskin olisin jaksanut kalastaa nuin tarkasti tai usealla heitolla vastaavaa paikkaa! Hienoa kun jaksat kantaa mukana videotarpeita :)

Harri Hytönen said...

Kahta pientä kuulanymfiä uitin. Levää tarvitsi kyllä melko tiheään poistaa koukusta mutta tällä videopätkällä vain kerran :). En mitannut vedenlämpöä (en sitä koskaan tee).

Aapo said...

juu kun uudestaan katsoi niin kyllähän siinä pientä pudistusta suoritettiin.
Tehollaan näköistä touhua silti =)
Onko paljon nukarin reissuja syksylle suunnitteilla?

Harri Hytönen said...

Kausilupalaisena tulen toki Nukarilla vielä useamman kerran loppukesän aikana käymään...

Aapo said...

Täytyy tulla paiskaamaan tassua jos satutaan jokirannassa törmäämään. varmasti aika paljon tulee koskella aikaa vietettyä syksyn mittaan.

Harri Hytönen said...

Aapo, tule toki moikkaamaan.

Anonymous said...

Kuinka syvää tuossa videon larvastuskohdassa on keskimäärin?

Harri Hytönen said...

Ei siinä vettä ole kuin hieman ympäristöään enemmän. Puolisen metriä nippa nappa. Pohja ainakin näkyi kohdassa josta kala otti.