Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, July 21, 2011

Hammonjoki 20072011

On taas se aika vuodesta jolloin vesi on erittäin alhaalla ja vesikasvit rehottavat. Vuosi vuodelta tilanne näyttää menevän huonompaan suuntaan molempien osalta. Tai kasvithan tietty voivat hyvin, sillä sen verran rehevät ovat kasvustot joessa. Vedenottamolle tuskin voimme mitään mutta sateita voimme aina toivoa.Vesi on myös tällä hetkellä erittäin kirkasta mikä tietenkin on omalta osaltaan tekemässä kalastuksesta haastavaa. Kalat ovat siis tällä hetkellä erittäin säikkyjä. Enkä tarkoita näillä säikyillä kaloilla ahvenia, joita näytti rauhakseltaan uivan isoissa parvissa lähes joka puolella.

Varustukseni tälle reissulle oli hieman vajavaista, sillä aroille kaloille on tarpeen myös ohuet siimat. Käytän pääsääntöisesti siimapaksuuksia 0.10-1.14 mm mutta kaikki nuo paksuudet olivat tällä kertaa kotona. 0.18 mm tuntui jo aivan järjettömän paksulta kaapelilta yhdistettynä pieniin perhoihin.

Veden vähyydestä huolimatta onnistuin jonkun kalan saamaan ja pari isompaa bongaamaan. Isoin näistä eli Mrs. O. Mykiss tavoitteli jopa pinturiani mutta tottahan onnistuin säheltämään perhon liian aikaisin pois eväkkään ulottuvilta. Seurauksena tuttuakin tutumpi pakoreaktio...

No comments: