Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, March 21, 2008

Pitkänperjantain pikainen

Tänään tuli aamupäivä ahkeroitua sidontapenkin ääressä ja uloskin piti päästä. Varsinkin kun ulkona oli erittäin hieno aurinkoinen päivä. Mitä nyt hieman kylmä, sillä aamusta pakkasta oli liki viisitoista astetta. Joelle lähtiessäni tosin enää vain neljä astetta pakkasen puolella.

Viikolla oli tarkoitus käydä iltakalalla mutta pieni sairastelu sotki nuo suunnitelmat. Haluja kalalle oli mennä, joten oli mentävä vaikka näin lyhyeksikin aikaa. Ja silloin kun ei ole aikaa, niin sitten mennään jonnekin 'paikalliselle'.


Aloittelin rupeaman tahkoamalla erilaisia mustia streamereitä. Ensimmäinen käymäni paikka oli erittäin hiljainen mutta varmuudella ainakin kesällä siellä kalaa olisi. Vaihto tutulle suvannolle tuotti ensin pari kalalta tuntunutta raapaisua mutta ilman tarttumisia. Vaihdoin nymfit ja toisella heitolla siiman päässä oli elämää. Tosin ilo jäi varsin lyhyt aikaiseksi, sillä kala irtosi jo parin potkun jälkeen. Nooh, ei se mitään...

Viikko vielä olisi kitkuteltava töissä ennen talviloman alkua. Toivottavasti kelit hieman lämpeävät ja sumukorennot aloittavat kuoriutumisen uudestaan. Rasioista löytyisi kasa uusia pintureita, jotka suorastaan 'vaativat' päästä kalan suihin.

9 comments:

Janne Erämies said...

Tänään olisi kyllä ollut nätti päivä olla kalalla,kun tuota pakkasta olisi ollut 10 astetta vähemmän.kävin tänään tainiolla palloilemassa tosin ilman kalavehkeitä,mutta eipä siellä hirveästi eloa näkynyt.
Maanantai näyttäisi olevan ainoa päivä jolloin keli pitäisi olla plussalla,joten pääsiäisen korrireissu näyttää vahvasti ajoittuvan silloin.

Harri Hytönen said...

Mä taidan passata reissut sinne viikonpäähän. Ilmatieteenlaitos ei ainakaan lupaa pinturikelejä.

Janne Erämies said...

No nytten toi ilmatieteen laitos lupailee tiistaille maukasta keliä,ja eilen se näytti että maanantai olisi se parempi päivä,noh ota noista nyt selvää.

Janne Erämies said...

Ei helvetti,hulluksi tulee kos ei kalalle pääse.
Pakko lähteä huomenna vapakättä oikomaan,kun ei se kauheita päiväpakkasia ole luvannut.

Harri Hytönen said...

Olishan se ihan kohtuullista keliä. Jostain syystä ei ihan hirveitä polttoja Hartolan suunnalle ole. Pientä kyllästymistä ko. paikkaan jo tässä vaiheessa vuotta.

Janne Erämies said...

No mäkin tossa mietin joko teurolle tai tainiolle,en tiiä viel.

Janne Erämies said...

Eipä jaksanut tänään lähteä kalaan kun oli melko flunssainen olo.Huomenna sitten.Ootko muuten katsonut forecan sääennustuksia ensi viikonlopulle,näyttää vahvasti siltä että sumarikelit paukkuu uhkaavasti päälle.

Harri Hytönen said...

Jep. Parempaan päin näyttäisi olevan menossa. Loman ajoitus taitaa olla kohdillaan.

Janne Erämies said...

Perkele ku omat lomat jouduin jo pitämään,mutta täytyy vaikka tehdä vähän tunteja sisään että pääsee kalalle,tosin onhan siinä vielä iltasyönnin paikka sitten töiden jälkeen.