Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, February 13, 2010

Ei ihan vielä

Kesään (tai kevääseen) on vielä niin pitkä aika. Tai niin lyhyt. Ihan miten vaan. Talviurheilun merkeissä tuli tämäkin päivä vietettyä, mutta hieman kävin lievittämässä...vieroitusoireita.


Lunta oli muuten melko reippaasti, sillä välillä tuli upottua liki haaroja myöden pehmeään lumeen. Sulaa vettä olisi riittänyt jo vaikka kalastamiseen asti. Tässä toisessa paikassa se ei tietty ole ihan luvallista tähän aikaan vuodesta.


En ole vielä muuten ensimmäistäkään sumaripinturia sitonut. Pitäisiköhän? Jostain syystä olen viime vuosina hieman luovuttanut tuon keväisen sesongin osalta, sillä nämä Etelä-Suomen paikat ovat niin pirun ruuhkaisia. Hieman on fiilis alkanut kärsimään..8 comments:

Kaltsu said...

Tutunnäköisiä paikkoja.

Harri Hytönen said...

Mutta harvemmin tulee esim. tuolla Vihavuodella pyörittyä talvisin ;)

Pietu said...

Ootko muuten tuolla Vuolteella käynyt ikinä alkukeväästä? Miedompivirtaisena paikkana voisi olla ihan OK kylmän veden kalastukseen, eipä tosin ole kesälläkään tullut tuolla vuosiin käytyä..

Harri Hytönen said...

Olen käynyt aivan alkukaudesta. Silloin kalastus oli ihan mahdotonta, sillä tankkiauto oli kipannut melko pientä kalaa virran täyteen.

HE said...

Kauniin seesteisiä kuvia.

Harri Hytönen said...

Kiitokset. Onhan tuo luminen/talvinen koskimaisema aika hienoa. Tosin kesää tässä jo enemmän odotellaan..

Jarno Laitinen said...

Mun mielestä tuo sumariajan kalastus on tavallaan mielekkäintä jokikalastusta täällä Etelä-KeskiSuomessa. Paikat pitää vain varata kokonaan omaan käyttöön, joko koko "koski" tai sitten muutoin ostaa kaikki luvat. Hyvällä kaveriporukalla voi viettää kevättalvea joella ja sitten illalla voi keskittyä saunomiseen ym. seurusteluun.
Kesällä kalastus samoissa kohteissa on sellaista kiivaassa virrassa rypemistä juuri siihen aikaa vuorokaudesta, kun pitäisi olla nauttimassa saunan jälkeisiä antimia..

Harri Hytönen said...

Onhan se mielekästä myös sen takia, että päivä ei veny liian pitkäksi. Kesällä saatat pahimmillaan rymytä koskessa kellon ympäri. Virkeänä kalastus on huomattavasti hauskempaa ja varsinkin tehokkaampaa.