Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, October 20, 2010

Sähkötystä seuraamassa

Maanantaina kävin seuraamassa sivusta Virtavesien hoitoyhdistyksen (Virho) sähkökalastusta eräällä pienellä etelä-suomalaisella purolla. Kamera oli tottakai mukana, joten tällä kertaa tuli jopa muutama 'kalakuvakin'. Näitähän en ole päässyt kalareissulla viime aikoina juurikaan ottamaan :)


Olen aikaisemminkin ollut sähkökalastuksissa mukana mm. Hammonjoella, joten sinänsä oli varsin tuttua puuhaa. Osallistumiseni on ollut ennenkin kameran takana häärimistä, joten itse sähkökalastukseen en ole osallistunut edes haavimiehenä.


Tällä kertaa 'saalis' oli hyvin taimenpitoinen, sillä mukana ei ollut kuin muutama simppu ja joku pieni hauen penikka. Vesi oli sen verran kylmää (1.7 C), että pikkukalat olivat siirtyneet pois koskipaikoista. Myös taimenilla oli selvästi havaittavissa suvantojen puolelle siirtymistä. Tosin soraikkojen tuntumassa kaloja oli mutta isommat onnistuivat kiertämään sähköttäjät.

2 comments:

PekkaLi said...

Hei! Puroblogeja on tosiaan enemmänkin. Kävin vilkaisemassa kuvagalleriaasikin. Upeita taimen- ja nieriäkuvia! Onnistuisinpa joskus itsekin

T:Pekka

Harri Hytönen said...

Kiitokset. Jos kuvia mielii saada, niin paljon joutuu puroilla ramppaamaan. Esim. tänä syksynä itse en ole vielä yhtään kutukuvaa ottanut.