Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, January 14, 2011

Perhoja 1/2011

Suoritin tuossa menneen vuoden loppupuolella pienehkön kyselyn halukkuudesta saada enemmän informaatiota perhoista tähän blogiin. Tämä kysely ja myös aikaisemmat kyselyt niin blogissa ja henkilökohtaisesti ovat tukeneet tätä päätöstä, että yritän lisäillä hieman enemmän juttua perhoista.


Yritän ottaa periaatteeksi, että jokaisena kuukautena 'palstalle' putkahtaa tarinaa vähintään kahdesta perhosta. En siis aloita varsinaisesti mitään 'viikon perho' -projektia vaan tehtailen juttuja enemmän omien aikataulujeni mukaan. Toivottavasti kelpaa tällä systeemillä.

Viime aikoina olen sitonut lähinnä erilaisia streamereitä. Jo varsin pitkän aikaa on ollut ajatuksena täydentää valikoimaa myös erilaisilla ahvenstreamereillä, sillä rasioistani on tähän asti löytynyt erilaisia simppuja, salakkastreamereitä ja tinseleitä.

Vuosia vuosia sitten ahvenstreamerit olivat suuria suosikkejani varsinkin alkukauden kalastuksessa. Jostain ahvenjäljitelmät ovat kuitenkin painuneet unholaan ja kalastus niillä on ollut hyvin vähissä. Muistan kuitenkin elävästi erittäin onnistuneita reissuja mm. Viherinkoskelta, Kärnänkoskelta, Jaalasta, Äyskoskelta ja Tainionvirralta, jolloin juuri ahvenstreamerit ovat olleet avain 'menestykseen'.Nuo vanhat ahvenenstreamerit kietaisin useimmiten tumman vihreäksi värjätystä kukosta (grizzly). Joskus ajoittain myös antronista mutta kukonhäkiläiset olivat eniten käytettyjä. Sittemmin Craft furista on tullut yksi suosikkimateriaaleistani keinokuiturintamalla. Tässä siis tälläinen Craft fur ahven.

  • koukku : nro 1 Knapek streamerikoukku
  • kuula : 3.3 mm volframi, kulta
  • pyrstö : oranssi Craft fur
  • runko : keltainen Craft fur
  • siipi : useasta tumman vihreästä Craft fur -kimpusta
  • silmät : tarrasilmät


2 comments:

Sami Niskanen said...

Hieno on suti. Itsekin olen tykästynyt tuohon craft furiin matskuna.

Harri Hytönen said...

Varsin eläväistähän se on. Kalatkin tykkää.