Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, June 21, 2011

Kolokalastusta

Kesävedellä kun Nukarillakin huidellaan, niin varsin tarkkaa puuhaa tuo kalastus. Siis jos ei halua roimia pitkin suvantoja, kuten Koulusuvantoa. Itse pidän enemmän 'täsmäonginnasta' ja rymyän koskien puolella lähinnä nymfeillä kalastaen. Tarkasti pitää siis kivenkolot kalastaa ja niitähän Nukarilla riittää.


Niin tuli taas tehtyä tänäänkin. Joelle raahauduin iltapäivän puolella ja iltapäivän puolella raahauduin myös joelta pois. Ei siis mikään erikoisen pitkä kalareissu mutta hyvin tässäkin ajassa ehdin muutaman kohdan koluta. Tai siis itseasiassa kalastamatta jäi vain ne suvannot ja maantiensillan alue.


Positiivista oli, että harjuksia tuntui olevan joka puolella. Eihän ne mitään isoja olleet mutta kun ovat olleet enemmän tai vähemmän kateissa vuosia. Harjusten lisäksi jouduin tietty päästelemään kasan taimenenpenikoita koukuista. Kirjolohet ovat ainakin mun listalla ykkösenä (siis Nukarilla kalastettaessa) ja niitäkin onnistuin jopa tällä kertaa löytämään. Viimeksihän oli hyvin hyvin hiljaista...


Ilmeisesti istutusmäärät ovat tänä vuonna olleet varsin maltillisia. Karsintakisojakaan tuolla ei tänä vuonna ollut, joten sitäkään kautta ei ole jokeen kaloja kipattu. Muutenkin on pienehkö 'kutina', että monessa kalastuskohteessa istutusmäärät ovat nykyisellään huomattavasti pienempiä kuin ennen muinoin. Vai onko se vain lisääntynyt kalastuspaine mikä rokottaa kalat joesta? Jokohan muuten mertsarit ja muut merestä nousevat kalat saavuttavat pian Nukarin? Alemmilta koskilta on joku tainut jo vauraamman tanelin tarttuttaa?

2 comments:

Jarno Laitinen said...

Sulla ollu joku ND-suodin ja jalusta matkassa, vai ihanko kiven päältä ja jollain 16-aukolla riitti?

Harri Hytönen said...

Jalusta ja ND.