Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, April 30, 2012

Hammonjoki 30042012

Nyt on sitten kausi avattuna Hammonjoenkin osaltakin. Varsin hyvältä näyttää olosuhteet vaikka vielä pari päivää sitten oli joki ollut tulvassa. Vesi oli nyt siedettävän väristä ja muutenkin ihan hyvällä kalastuskorkeudella. Mutta kuten usein näin kauden alussa, ovat kalat vielä tiukassa.


       
Joella pöristeli varsin paljon erilaisia hyönteisiä. Koskikorentoja oli ainakin kahta eri 'mallia' : isoa ja pientä. Pintovia kaloja nyt ei tietenkään ollut. Ei niitä ole ennenkään ollut tähän vuoden aikaan. Jokunen hetki pitää vielä odottaa. Tai ainakin muutama päivä. Ja veden pitää vielä ihan hitusen kirkastua.
  


Oli muuten eräskin sammakko jokirannassa. Jatkuva kurnutus kuului lammikosta ja näitä kurnuttavia pomppi jokipenkassa siellä täällä. Muutama 'kaveri' loikki suoraan jokeenkin ja aiheutti kuuluvia loiskauksia. Ihan kuin kirjolohi olisi mosauttanut. Kirjoja ei tietenkään vielä näkynyt, sillä eihän uusia istukkaita jokeen ole vielä päätynyt. Vanhat kalat kun ovat yleensä vähemmistönä eivätkä ne ole muutenkaan ole niin 'äänekkäitä'.

Joki oli varsin hyvin taas muuttanut muotoaan viime vuodesta. Uutta risua ja rytöä oli jokeen päätynyt talven aikana. Tämäkin on varsin normaalia. Joki ei ole koskaan samanlainen kuin edellisenä vuotena. Ei siinä esimerkiksi talkoilla tehdyt raivaukset näy. Suurempi merkitys on esimerkiksi roskien siivoamisella ja polkujen auki pitämisellä.

   
Tuli muuten paiskattua melkoinen arsenaali erilaisia perhoja. Tietenkin sellaisia aikaisemminkin hyvin toimineita. Pohjaan kertyneet puut näistä keräsivät ison osan. Onneksi kuitenkin joku kävi sentään kalankin suussa...






No comments: