Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, May 18, 2012

Hammonjoki 18052012

Aamusta pukkasi vettä oikein urakalla. Se myös näkyi tänään Hammonjoen veden värissä. Ja varsinkin veden korkeudessa. Nopeasti oli noussut lähes tulvakorkeuteen. Tosin päivän aikana vesi palautui myös varsin nopeasti alas.


Vesitilanne näkyi selvästi myös kalojen aktiivisuudessa. Tapahtumat olivat varsin vähissä, mikä ajankohtaan nähden on varsin harvinaista. Muutenkin iso osa tapahtumista oli alamittaisten harjusten aiheuttamia. Nieriät innostuivat vasta sitten iltapäivällä, kun vesi oli kirkastumassa ja laskemassa. Yläosalla vesi oli muuten huomattavissa sameampaa kuin alhaalla.

 rauhoitusaluetta

Nyt on viikko aikaa Hammonjoen SM-alkukarsintaan. Kisa onkin tänä vuonna hieman aikaisempia vuosia aikaisemmin, joten saas nähdä kuinka vaikuttaa kalamääriin. Uskoisin, että kalat ovat tänä vuonna ehkä  hieman tiukemmassa. Tosin olen ennustanut vaikeita kisoja aikaisemminkin, mutta silti olosuhteet ovat aina sattuneet kohdilleen. Uskon siis tällä kertaa tilanteen muuttuvan varsin nopeasti ja tulossa on varsin kalaisat kisat. Ja huom!, kisoja varten ei istuteta kaloja tänäkään vuonna!


  yläosaa

 alaosaa

Tällä hetkellä kisoista uupuu yksi osallistuja. Paljon on tullut peruutuksia ja allekirjoittanut on tämän viikon paininut näiden peruutusten kanssa. Varamiehetkin on nyt 'käytetty'. Eli jos on kiinnostusta, niin saa ottaa yhteyttä. Tosin viimeisin varamies on taas allekirjoittanut, kuten aikaisempinakin vuosina jolloin en ole kisaan hakenut. Tänä vuonnahan en hakenut yhteenkään kisaan. Välivuosi tai jotain...tai sitten kisat on kisailtu. Tulevaisuus näyttää...

2 comments:

Anonymous said...

Mikäs lasi sulla on tuossa kameran päässä ollut?

Harri Hytönen said...

Kaksi eri lasia. Canonin macro ja Samyangin fisu.