Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, June 6, 2013

Pinturifiilistelyä

Maltoinkin sitten olla taas tosi kauan pois joelta. Kelit kun jatkuu helteisenä, niin on se otettava ilo irti päiväkalastuksesta ja nautittiva sekä lämmöstä että kalastuksesta. Ja mikä parasta, juuri nyt pinturikalastuksesta.


Tällä kertaa napsin mukaan bambuvavan, jotta pääsisin kunnolla fiilistelyasteikon yläpäähän. Muistinpa ottaa mukaan jopa pinturiboksinkin, joten ei tarvinnut tyytyä kaivelemaan niitä harvoja pintsukoita nymfien välistä.

Tarina meinasi tyssätä jo heti alkuunsa, sillä joen rantaan päästyäni en saanu millään auki alumiinisen bambuvapaputken korkkia. Väänsin ja väänsin sekä yritin haeskella työkalua jolla tuo maaginen korkki olisi auennut. Vaan eipä se auennut millään. Ei auttanut kuin hipsiä läheiseen maatalonpihaan ja lainata putkitongit. Niillä lähti.


Siitä sitten takaisin joelle ja nauttimaan. Voe mahoton kun ei taas meinannut kalantulolle loppua näkyä. Pinturi toimi kuin unelma ja tämän tästä oli kala siiman päässä. Ainoana vaatimuksena oli, että pääsi heittämään nähdyn tai näyttäytyvän kalan eteen. Tälläiset turvat ottivat perhon välittömästi eikä väliin ehtinyt pieni särki tai salakka.

Perholla ei näyttänyt olevan niin hirveästi väliä. Muutamia hylkäämisiä tuli kuitenkin esim. Goddard caddikseen mutta vastaavasti sillä tuli aika monta kalaa. Foamivespari sen sijaan oli aivan lyömätön. Vaikkakin väritys oli aavistuksen tuju, sillä käyttämäni foami oli oranssia. Kalalle sitä oranssia ei nyt hirveästi tietenkään näkynyt, sillä foami oli koukun yläpinnalla.


2 comments:

Tuukka Degerman said...

Hieno blogi!
Upeita kalastuskuvia!
Mukavaa luettavaa tekstin osalta.... Tosin, ei sitä pitäisi lukea vaan olla itse kalastamassa :).
Mieltä lämmittää myös nuo kuvissa loistavat bambuvavat. Pinturointi ja bambu, se on jotain todellista fiilistelyä!
Kyllä se s-kampinenki näyttää sopivan tuohon bambuun ;). Se kela on vielä jotain sellaista mitä ei omista bambuista löydy. Täytyy "tyytyä" hardyn halvempiin malleihin, toistaiseksi.
Sivut nasahti tuonne suosikkeihin, täytyy palata jatkossakin lukemaan hienoja juttuja!
Kireitä kesälle.

Harri Hytönen said...

Kiitokset hyvästä palautteesta. Kireitä sinnekin!