Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, August 7, 2013

lltapäivävuoro Kärnällä

Paljon on vettä virrannut Kärnästä läpi sitten viime käyntini ko. paikassa. Siitä taitaa olla jo viitisen vuotta ja silloinkin tuli oltua paikalla sumariaikaan. Reitin alimmalla eli Kymöllä olen kalastanut vuosittain lähimenneisyydessäkin. Soittelin Kymön kaupalle puolen päivän kieppeillä ja kolmelta olin jo koskella. Viimeisen luvan kävin kuittaamassa itselleni eli koskella olisi muitakin. Olivat sitten nostaneet luvan hinnaksi 25 euroa kuudelta tunnilta. Ihanan halpaa!


eväleikattu pötkylä

Kamat olivat kasassa tasan klo 15. Istahdin rantaan pieneksi hetkeksi ja päätin aloittaa pinturilla. Ensimmäinen kala molauttikin siihen jo parin heiton jälkeen kuitenkin tarttumatta. Nymfivermeisiin vaihdon jälkeen alkoikin sitten tapahtua ja eväleikattuja samasta muotista vedettyjä täpläkylkiä alkoi nousta. Yllättävän hyvin olivat otillaan helteestä huolimatta.

Luvan puolivälissä ja reippaamman tauon jälkeen rymysin yläkoskelle. Joskus silloin vuosia sitten siellä tuppasi olemaan kivasti harjusta. Ja hyvänkokoista. Tällä kertaa isommat kalat olivat kuitenkin hieman kateissa ja ongittuani jonkun ahvenen ja särjen, oli aika vaihtaa hieman alemmaksi.


Suurin osa päivän kaloista oli eväleikattuja tuoreen näköisiä istareita. Onneksi sentään pari leikkaamatonkin kävi haavissa. Ensimmäinen näistä puri larvaa melko kovasta virrasta. Päivän paras oli kuitenkin myös samalla päivän viimeinen. Jallitin erästä pintonutta kalaa melko pitkään ja lopulta sainkin sen ottamaan Goddarin. Oikein nätti eväleikkaamaton liki 60 cm kala.  Mukava päätös tälle lyhyelle kalastussessiolle!

Oikein mukava pinturikala

Ikonin päässä kala
Pakattuani kamat autoon pääsin vielä hetkuttelemaan uutta mielenkiintoista uutuutta eli Ikonin nymfivapaa. Tai demohan se vielä taisi olla mutta silti mielenkiintoinen. Kiitokset Atelle tästä. Ja kiitokset Atelle myös tuosta kalakuvasta. Näyttäisi olevan muuten toiminnaltaan aika namu nymfivavaksi.. Hienosti taipuu kuten kuvasta näkyy.
No comments: