Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, August 9, 2013

Kekkonen ja Carter

Torstaille oli sitten suunniteltu aamuvuoron kalastamista klo 06 alkaen. Suunnitelmat elivät hyvin rivakkaan tahtiin ja lopulta astelimme noiden otsikkossa mainittujen herrojen jäljillä. Tosin noille rannoille on muutama muukin kalamies ehtinyt omia polkujaan tallata kohteen 'avautumisen' jälkeen.

Valmiina testiin
Reissusta tuli myös testireissu, sillä nyt sain Ikonin pitkän nymfivavan käyttööni. Session alkupuolella sillä kalastinkin mutta koska vain pienemmät kalat tuntuivat purevan nymfivirityksiin, niin vaihdoin toiseen vapaan. Nymfaaminen sai väistyä pinturoinnin tieltä.

Lisäksi hieman ärsytti jatkuva perhojen pohjaan jääminen. Tuolla koskireitillähän on eräskin tukki liikkunut, joten pohjassa on vieläkin uppotukkeja ihan riittämiin. Perhoja syöviä uppotukkeja. Larva- ja nymfiaskiin avautui varsin iso aukko. Lisää on sidottava. Taas!

Ensimmäisen paremman kalan sain nousemaan skateriin. Kala möyri pinturin perässä useamman metrin mutta eipä jäänyt kiinni. Pari pientä kirjolohen penikkaa kuitenkin tavoitti pinnassa vipeltäneen luistelijan. Ja niitä pieniä kirjolohia tuolla oli...ja paljon! Caddiksen vaihdon jälkeen kalat alkoivat tarttua jo hieman paremmin. Sain ensin muutaman kirjolohen ja pari harjusta.


Tiesin edessäni olevan paremmankin kalan ja jatkoin sinnikkäästi paikan haravointia. Ajolinjat sattuivat lopulta kohdalleen ja varovaisesti musta kuono työntyi vedestä ja imaisi pinturini. Ensimmäinen isompi taimen oli siiman päästä ja hetken päästä myös haavissa. Oikein komea kala! Parit kuvat otin nopeasti ja kala takaisin uimaan.

Haukimainen olemus

Jatkoin virtaa siitä sitten ylöspäin ja  tartuttelin lähinnä kirjolohia. Pari hyvää harjustakin posautteli perhon perässä kuitenkin tarttumatta. Ensimmäinen perho alkoi olemaan jo tässä vaiheessa niin syöty ja hyvin kasteltu, että oli aika vaihtaa toinen samanlainen perho. Uusi kelluva Caddis kelpasi melkein välittömästi liki samankokoiselle taimenelle kuin tuo ensimmäinen. Upeita kaloja!

Ihan mitä vaan ei saa tehdä
Reissu meinasi kruunautua oikein toden teolla hetki ennen luvan loppumista. Pinturin kävi rouhaisemassa semmoinen veturi, että oksat pois. Sain kalan jo kerran uitettua nelosen kepillä aivan jalkoihin mutta kala ei tästä pitänyt. Lähtö oli kova ja kala irtosi parin minuutin temmeltämisen jälkeen. Arvion kerran pinnassa melko kirkasta kylkeään näyttäneen kalan n. 65 cm mittaiseksi.

Ps. Kotimatkalla piti vielä käydä joen varrella notkumassa. Ja ronkkimassa pari kalaa :) Hullua puuhaa tämä kalastus.



No comments: