Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, September 24, 2008

Vltava haltuun

Ensimmäinen treenipäivä Tsekin seikkailureissulla on ohi. Vietimme päivän lähinnä kalastaen kirbeleitä Vltavalla Vyssi Brod -kaupungin kupeessa. Ei tosin ollut erityisen luonnonkaunis paikka, sillä alue oli lähinnä pelkkä ränni vesivoimalan alla.

Vesi oli aavistuksen sameaa mutta ei kuitenkaan liian törkyistä. Tarkoituksena oli kalastaa jokea myös Rozmberk nad Vlatoun lähellä mutta oppaamme Lukaksen mielestä olosuhteet olivat liian huonot (lue : vesi erittäin sameaa). Ei turha jätkä tämä Lukas, sillä hänellä on kuitenkin kaksi peräkkäistä Euroopan mestaruutta!

Viimeinen puoli tuntia päivästä vietimme kalastaen majapaikkamme 'pihalla'. Joki menee nimittäin aivan tuossa vieressä. Samaisesta paikasta Englantilaiset jallittivat eilen 60 cm 'residenttikalan' eli kirjolohen. Lisäksi olivat saaneet jonkun aavistuksen pienemmän ja ison kasan kaikkia muita mahdollisia kaloja. Eilen tosin vesi oli ollut huomattavasti kirkkaampaa. Meille nousi tuossa puolessa tunnissa jokunen pieni harjus ja 'whitefish'. Whitefishit ovat siis seipejä ja turpia. Ovat myös kisakaloja 20 cm alamitalla.

Huomenna on sitten toinen treenipäivä omin nokkinemme ja perjantaina jo kisailemme joella joukkuekisan muodossa. Joukkueesta kaksi kalastaa ja yksi valvoo naapuripoolin kilpailijaa.

No comments: