Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, October 25, 2008

Viikonlopun ensimmäinen kalaretki

Aamusta hieman arvoin jotta lähtisinkö jälleen kerran kameran kanssa heilumaan lähipuroille vai lähtisinkö merelle. Vaakakuppi kallistui jälkimmäisen puolelle, sillä illan ja yön jatkunut vesisade oli todennäköisesti kuitenkin sotkenut purojen vedet sameiksi. Tosin eilen kävin pyörähtämässä eräällä purolla pariksi minuutiksi ilman kameraa. Vesi oli vielä silloin kohtuu selkeää ja kalojakin näkyi.

Suuntasin siis kuitenkin merelle. Hiemanhan se oli tuulista mutta taivas repeili jälleen sen verran, että sää muuttui lähes kesäiseksi. Siis toisin sanoen hieman liian hienoksi omaan makuuni. Lempparikelini olisi merelle hieman sateinen ja muutenkin tuhnuinen keli.


Ilman sen suurempia tapahtumia siiman päässä onnistuin jälleen kerran tahkoamaan tämän muutaman tunnin reissun. Positiivista oli sentään se, että kaloja todistetusti ui samalla alueella. Näin nimittäin taimenen loikkaavaan noin metrisen hypyn ilmaan keskellä aallokkoa. Oli vain harmittavasti heittokantaman ulkopuolella. Lisäksi eräs virvelimies onnistui jallittamaan alamittaisen mertsarin.

Hieman rupesi päivän aikana tekemään mieli hieman vähemmän kalastetuille aluille. Oli nimittäin ukkoja jonoksi asti ja itsekin jouduin hakemaan tovin sopivaa heittorakoa. Uistinmiehiä olivat pääasiassa mutta oli joukkoon eksynyt toinenkin perhomies itseni lisäksi.

2 comments:

Anonymous said...

mistähän tämän tarinan kuva on otettu?

Harri Hytönen said...

Kuva on Itäiseltä Suomenlahdelta läheltä Porvoota.