Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, July 17, 2009

Lisää hellekalastusta

Näin hienoina päivinä on suorastaan pakko olla ulkona. Yksi tapa tulkita tämä toteamus, on käyttää hienot päivät kalastukseen. Siinä samalla tuli siis uusi fiilistelyreissu keskipäivän kalastuksen muodossa. Mutta ei pidä valittaa ainakaan hellettä. Tälläinen on nimittäin enemmän kuin hauskaa.

Ilmeisesti näistä helteistä johtuen vesi on jälleen kerran kääntynyt laskuun. Ehkäpä myös siksi kalojen aktiivisuus tuntui olevan laskusuunnassa. Tai oli taas siihen asti kunnes toimivat 'kikat' kalojen houkuttelemiseksi löytyivät. Onneksi harvassa näyttävät olevan ne reissut, jolloin näitä kikkoja ei löydy. Aktiiviisuus ei kuitenkaan ollut aikaisempien päivien luokkaa.

Kummasti tämä lomakausi pistää nuo luvattomat onkimiehet liikkeelle. Jos edellisessä blogikirjoituksessa manasin vieraan vallan kalamiehiä, niin aihetta oli tänäänkin. Samoissa puuhissa halusi olla tällä kertaa toinen 'poppoo naapureita'. On se vaan....

Päivän erikoisin mutta ei välttämättä mieluisin saalis oli haavilla pyydystetty taimen. Matalassa vedessä kahlatessa huomioni kiinnittyi oudosti käyttäytyvään taimeneen. Perhoja sille uitin aivan nokan eteen mutta minkäänlaista reaktiota en saanut. Lopulta koppasin tuon oudon näköinen taimenen haavilla. Se oli eväleikattu ja aivan selvästi sokea taimen. Ei ihme, että käyttäytyminen oli outoa.

2 comments:

HE said...

Mikäs se sieltä puskien takaa kurkistaa?! Heh, hauska ja hyvä kuva.

Harri Hytönen said...

Taimen sieltä kurkistaa :)