Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, July 2, 2009

Vantaanjoen helmi

Parin vuoden tauon jälkeen suuntasin kalalle Nukarille. Parina viime vuotena olen toki jättänyt karsintalapun, jossa tämä kohde on ollut toivelistani ykkönen. Ei ole vain natsannut, joten kalastaminen on ollut tuolla siis aika vähäistä. Paikka on kyllä minulle erittäin tuttu, sillä olen siellä erittäin paljon kalastanut vuosien saatossa. Joskus olen jopa kausiluvan ostanut.

Vesi oli muuten varsin vähissä. Eipä sinänsä yllätys näiden helteiden jälkeen. Tosin vähäinen vesimäärä ei itseäni ainakaan tuolla häiritse, sillä olen tottunut kiven koloja ronkkimaan kalojen toivossa. Häiritsemään lähinnä laittoi mukaan tarkoitetun kelan unohtaminen kotiin. Jouduin siis toteuttamaan varasuunnitelman varustuksen osalta.


Ensimmäinen tunti meni hyvin pitkälti pieniä taimenen penikoita vapauttaessa. Kävipä joku harjuskin pyytöihin. Muutaman näistä 'naperoista' kalastin aivan rannalle grillaamaan saapuneen maahanmuuttajaperheen näköpiirissä. 'Isäntä' kyselikin, että miksi en ottanut saamiani kaloja. Vastasin niiden olleen alamittaisia. Seuraavaksi perhoon nappasi pulska särki. Sama ihmettely toistui tämänkin kalan kanssa.

Lopulta löytyi myös paikka ja perhot isommille kaloille. Pienen ajan sisällä onnistuin koukuttamaan kasan kirjolohia sekä pari n. 45 cm taimenta. Tai siis jos yleensä olivat taimenia. Myöhemmin illan aikana tuli nääs juteltua kalastuksenvalvojan kanssa, joka tiesi kertoa, että tuntematon taho on istuttanut jokeen merilohia. Siis hieman isompia kuin poikasluokkaa olevia. Aika hurjaa juttua, sillä ko. istutus on tapahtunut ilmeisesti ilman kalastuskunnan suostumusta.

No comments: