Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, December 4, 2009

Oravajahdissa

Vuosi lähenee loppuaan ja vihdoin olisi aika myös panostaa meritaimenten tavoitteluun. Itseasiassa omien tilastojeni mukaan juuri joulukuu on ollut parasta aikaa meritaimenten tavoitteluun. Eniten olen siis saanut tapahtumia näin loppuvuodesta.

Melko kirpsakka pakkanen siivitti lähtöäni kotiovelta. Mittari huiteli miinuksilla viiden asteen verran ja yöllä oli tullut hieman luntakin. Tiet olivat melko liukkaita ja pari autoakin oli matkan varrella ojan pohjalla. Merelle päästyäni keli oli kuitenkin mitä parhain ja ilma lämpeni vielä päivän aikana. Melkein kuin olisi taas matkustanut talvesta syksyyn, kun siirryin kohti meren rantaa.


Viikolla olin saanut aikaiseksi sidottua muutamia streamereitä ja peräti yhden perhon myös meritaimenille (merikoukkuun sidottu). Tämä ainokainen saikin heti 'peliaikaa' varsin hyvin. Myöhemmin päivän aikana huomasin, että ei aivan turhaan.

Vesi näytti olevan alempana kuin kertaan aikaisemmin näillä paikoilla käydessäni. Siis vielä alempana kuin esimerkiksi viime syksynä. Eräskin paikka, mistä olen meritaimenen koukuttanut, oli nyt täysin kuivilla.

Odotukset olivat kuitenkin varsin korkealla jo heti ensimmäisessä paikassa. Sää näytti todellakin olevan mitä parhain, joten tärppiä oli lupa odotella. Ensimmäisessä paikassa ei ollut kuitenkaan tapahtumia kovasta yrityksestä huolimatta.

Pienen ruokatauon jälkeen hyppäsin autoon ja huristelin toiselle varsin hyvälle paikalle. Pieni aavistus oli, että nyt ei kannattaisi kahlata kovin pitkälle. Heitin ensimmäiset heitot aivan rantakiviltä ja vain muutaman metrin päähän. Perho toppasi kiveen. Tai siis näin luulin. Nostin vavan pystyyn ja ryhdyin ravistamaan perhoa irti. Samalla kivi liikahti ja varsin mukavan kokoinen pyrstö heilahti pinnassa! Kala! Irtosi!



Uuh! Kalan irrottua pistin lisää pökköä pesään ja heitin 'viuhkassa' lähiympäristöä. Olisikohan ollut viidennen heiton jälkeen kun taas perhoa tukistettiin. Ikävä kyllä tämäkään ei tarttunut ja jälleen kerran taimen kävi pyöräyttämässä pyrstöään pinnassa hyvästellen hölmistyneen kalamiehen. Melkein siis toisinto edellisestä tällistä.

Tälle reissulle sidottu Craft fur -streameri näytti toimivan ihan kohtuullisesti. Perho jäi kuitenkin pohjaan näiden kalatapahtumien jälkeen ja siitä alkoi varsinainen perhon vaihtoruljanssi. Toista samanlaista kuitenkaan ei ollut. Vettä oli muuten tuossa kyseisessä kohdassa alle polven eli matalassa kalat olivat.

12 comments:

Janne Erämies said...

Noh,sitähän on ollut varsin tapahtumarikas reissu.

Harri Hytönen said...

Oli oikein mukava reissu vaikka ylös asti ei taaskaan tullut mitään. Viimeiset kuusi kalaa on nyt kämmättynä.

Janne Erämies said...

No sinnikkäästi kun vaan jaksaa tahkota,ni tulee se sieltä rannallekkin asti.
Hitto kun ei ite pääse tänä viikonloppuna kalalle,pikkasen taas polttelee,lähteä.No jos ensi viikonlopun panostaisi mertsareihin.

Harri Hytönen said...

Vaikka noi aamuheräämiset ovat olleet viime aikoina niin pirun vaikeita, niin silti pitäis kyllä yrittää kammeta itsensä tuonne merelle vaikka joka viikonloppu.

Harri Hytönen said...
This comment has been removed by the author.
Janne Erämies said...

Juu,ei sais väsyttää ihan niin paljoa kun kalalle lähtee,työ-aamut on taas asia erikseen:)
Kyllähän siellä merelle pitäisi ravata niin paljon kuin kerkiää jos sieltä meinaa jotain saada siimansa nokkaan.

Harri Hytönen said...

Hieman olisi kiikarissa uusiakin paikkoja näiden vanhojen lisäksi. Valitettavasti ei taida aika riittää kaikkien kiertämiseen. Vaikka kävisikin joka viikonloppu.

Janne Erämies said...

Onko uudet paikat idässä vai lännessä,mäkin tosta kaivelin pari mestaa,jotka pitäisi käydä tarkistelemassa.

Harri Hytönen said...

Eikun siinä keskellä ;)

Janne Erämies said...

juu,niin tietysti :)

Jarno Laitinen said...

Keskimääräistä parempi reissu siis - gut!
Antaa itsellekin uskoa lähteä tai siis lähteä, jos olisi käsi/ranne terve ja kestäisi heittämistä.

Harri Hytönen said...

Nyt olisi uusia pörhöjä CF:stä. Eli uutta reissua pitäisi tehdä. Ota Jarno se huonompi käsi käyttöön. Ei tarttis kovin pitkälle heittää :)