Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, June 14, 2010

Nukarin treenireissu

Viikon päästä olenkin yllättäen mukana Nukarinkosken karsinnassa. Taisin olla varasijalla 11 mutta silti kisapaikka aukesi. Uskomatonta! Monta vuotta olen hakenut juuri tähän kisaan kuitenkaan pääsemättä mukaan. Hieman jouduin kuitenkin miettimään osallistumistani, sillä samaisena viikonloppuna on myös Jukolan viesti, jossa olen juoksemassa. Onneksi kilpailun aikataulu on sellainen, että molemmat onnistuvat.


Tänään kävimme siis 'harjoittelemassa' Nukarilla. Tosin reissu oli jo suunnitteilla ennenkuin edes tiesin pääseväni kisaan mukaan. Jälleen kerran harjoitusreissu oli täysi fiasko. Ahkerasta yrittämisestä huolimatta kirjolohia ei löytynyt. Siis jos ei lasketa mukaan Peksin ainokaista joka sekin oli kroppakala.

Kaloja tietty tuli mutta niitä pieniä lohen- ja meritaimenten poikasia, joita Nukariin on reilusti kipattu. Isoin taimenen penikka taisi olla n. 30 cm. Nollareissut Nukarille ovat olleet äärimmäisen harvinaisia. Jotenkin omituiselta tuntui näin hiljainen reissu tähän ajankohtaan. Eihän vedet ole vielä edes lämmenneet liiaksi.

Nukarinkoski ei muutenkaan ollut aivan parhaimmillaan. Kuten minua jo aikaisemmin varoiteltiin (terveisiä Ollille), niin joessa oli erittäin paljon levää. Sitä tarttuikin perhoihin tämän tästä. Lisäksi joka puolella leijaili hieman 'tunkkainen' lemu. Tuliko sitten vedestä vai rantavedessä mädäntyvästä levästä?

Hyönteiselämä oli sentään erittäin pirteää. Varsinkin päikkäireitä kuoriutui massoittain. Pienemmät kalat niitä innostuivat syömäänkin.

Launtaina kävin muuten seuraamassa Hammonjoen karsintoja ja hieman siinä sivussa valokuvaamassa. Harmi kun itse päässyt tuohon kisaan mukaan, sillä tänä vuonna oli erittäin kalaisat kisat. Olosuhteet olivat nimittäin liki ihanteelliset.

Kuvia Hammon kisasta löytyy TÄÄLTÄ.

3 comments:

Janne Erämies said...

Vuosien haaveesi toteutui,aika isolla numerolla pääsit mukaan :)

Harri Hytönen said...

Tiedä nyt sitten voiko tuota haaveeksi kutsua ? :)

Janne Erämies said...

vitsi vitsi..