Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, December 14, 2010

Pakkaspäivä Karkkilassa

Taas kirjoittelen tätäkin blogijuttua useamman päivän varsinaisen kalareissun jälkeen. Kuvat ovat 'levänneet' koneella (ja ensin kamerassa) odottamassa käsittelyä, joten hetki on vierähtänyt. Tuli siis 'taas' käytyä joella siimoja liottamassa.


Itseasiassa jo matkalla joelle ajattelin, että ihmeellistä tämä allekirjoittaneen kalastusrytmi. Tahti vain kiihtyy aina talvea kohti ja kesällä en sitten viitsi kalalla käydä. Ehkä tosin mennyt kesä aiheutti sen kuumilla keleillä ja kuivuudella. Silloin ei ole mitenkään mielekästä tuo kalastus.

Tällä hetkellä vain jokipaikat alkavat olla jo niin tukevasti jäässä, että valinnan varaa paikkojen suhteen ei oikein ole. Esimerkiksi Hartolan Tainionvirta on pilkkikunnossa. Karkkilasta sentään sulaakin vettä löysin vaikka pienellä varauksella olin liikenteessä.

Tai siis itseasiassa Karkkilakaan ei ollut kalastuskunnossa kuin keskustan alueella. Kävin pyörähtämässä myös Pitkälässä mutta siellä tyydyin ottamaan vain pari valokuvaa.


Pakkastakin oli vain -8, joten mikäs tuolla kalastaessa. Jäljistä päätellen joella on käynyt muitakin, joten ei tämä talvikalastus näyttäisi niin ihmeellistä olevan edes tälläisenä pakkas- ja lumitalvena.

Kaloja nousi parin pienen harjuksen verran. Toinen näistä harjuksista kävi myös hetkeä aikaisemmin pintomassa. Kuulanymfeihin haksahtivat.

Näyttäisi tuo 'perhoäänestys' tuolla oikeassa laidassa päätyvän 'plussan' puolelle. Ehkä alan siis lisäilemään tänne hieman enemmän kuvia myös perhoista. Siis kunhan ensin saan 'studioni' taas siihen kuntoon, että voisi valokuvia ottaa.

3 comments:

Janne Erämies said...

Pikkasen on kalastukset jääny vähiin itellä,perhonsidonta painotteinen ollut tämä alkutalvi.Tullut räpisteltyä aika paljon kuolaan perhoja ja frödin tyylisiä tuubeja,josko niitä edes jokusen krran tulisi käytyä uittamassa..

Harri Hytönen said...

Jannella isommat kalat mielessä, joten et jaksa motivoitui näihin lähialueiden sintteihin ;) ;) ;)

Janne Erämies said...

Nooo,pikkasen ehkä :),ei vaan kyllähän noita sinttejäkin täytyisi käydä onkimassa :)