Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, September 1, 2014

Taas Keski-Suomen turneella

Taas tuli heitettyä muutaman päivän reissu keskiseen Suomeen. Tosin kalastamaan en ehtinyt kuin yhtenä päivänä mutta on sekin jotain. Lyhyellä varoitusajalla yritin hankkia lupia Viitasaaren suunnille. Tavoitteena oli joko Kärnä tai Kymö. Näistä Kymö olisi ollut ajatuksen tasolla vuorossa, sillä viimeksihän olin Kärnällä ja Kymöllä en ole hetkeen heittänyt. Nuo molemmat olivat kuitenkin tällä kertaa kokonaan myytyjä mutta Kellalle oli vielä tilaa.


Otin siis kuuden tunnin luvan Viitasaaren Kellankoskelle. Tuollakaan en ole hetkeen heittänyt. Jostain syystä Kella ei ole enää ollut suosikkini muutamaan vuoteen. Tai siis enemmän kuin muutamaan vuoteen. Yksi isoimmista syistä on aikanaan tehty kunnostus. Kunnostuksen jälkeen en ole nimittäin sieltä isompia kaloja tavoittanut. Ennen kunnostusta kyllä.

Kellan peruspulikka

Kalojahan kyllä Kellalla on. Ikävä kyllä tälläkin reissulla kaikki taimenet olivat eväleikattuja. Eivätkä erityisen hyväkuntoisia edes olleet. Semmoisia enemmän tai vähemmän repaleisia kavereita. Onneksi sentään Kellalta edelleen löytyy oikein nättejä harjuksia. Niitäkin tuli ihan kivasti varsinkin pinturilla.

Ja kohta muuten sataa

Kalastus oli kuin bonusta, sillä enemmän odotettu keikka oli sitten lauantaina. Konneveden puolella nimittäin kisailtiin samaisena viikonloppuna perhokalastuksen SM-finaalit. Itse en ole näissä kekkereissä vuosiin ollut, sillä kilpailemisesta olen pitänyt taukoa aina tähän vuoteen asti. Tosin sillä yhdellä ja ainoalla karsinnalla jonka kävin, ei finaaliin vielä mennä :). Olin siis paikalla finaalissa kuvaamassa kilpailijoiden touhuja. Oikein hauskaa se oli kamerankin takaa.

Räsänen Mikko ja kala kohta haavissa
On muuten erittäin komeita nuo Konneveden kosket. Siikakoskella olen aikaisemminkin kalastanut mutta noilla muilla en ole edes käynyt katsomassa. Varsinkin Konneveden Kellankoski on aivan upea paikka. Harmittavan kovat vain nuo lupahinnat, että näissä kohteissa tulisi enemmän kalastettua. Tai siis ainakin minun lompakkoni vinkkelistä katsottuna.

Finaalin kuvia sainkin jo eetteriin. Ne löytyvät TÄÄLTÄ. Videomateriaaliakin on aika paljon mutta niitä en ehdi tältä istumalta vielä mihinkään latailla. Ehkä ne sitten vähän myöhemmin.No comments: