Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, October 6, 2016

Harjoittelun kautta

Vauhtiin kun on taas päästy, niin raapustellaan taas hieman lisää. Risulammen kisa jäi sen verran kummittelemaan, että jotain piti tehdä. Heti kisan jälkeen väänsin n. 70 uutta järviperhoa. Kasasta löytyi erilaisia boobyja, leechejä, nymfejä sekä buzzereita. Perhoista ei siis tässä vaiheessa pitäisi olla homma kiinni. Entisiäkin kun enemmän kuin riittävästi.


Lisäksi kun vielä tuli mahdollisuus käydä iltapäivästä järvellä, niin olihan se mentävä liottelemaan uusia perhoja Evon järvien lievästi ruskehtavassa vedessä. Syväjärvellä kun on tuleva viikonloppuna vielä venekisat, niin tämähän oli melkein täsmäreeniä. Toki tänään heitin vain rannalta, sillä Evon kioskikausi on jo ohi. Niemisjärvillä siis olin.Sää oli mitä upein syksyinen. Pieni tuulenviri toki järvellä kävi mutta tyveniäkin hetkiä oli. Ja noiden tyvenien hetkien aikana harvakseltaan kävi joku kalakin pinnassa. Edellisen käynnin perusteella olin myös siis täydentänyt buzzerivalikoimaakin. Viimeksi nimittäin oli pienehkö kuoriutuminen käynnissä. Vaikka tänään käytin noin yhden neljäsosan ajasta (kolmen tunnin lupa) buzzereiden uitteluun, niin haluttuun tulokseen en niillä päässyt. Ihan muut perhot tuntuivat toimivan.


Viikonlopusta viisastuneena kaivelin varastoista perukesiimoja mukaan. Laatikon pohjalla lojuikin vaatimaton 500 metrin rulla Sufixin 0.28 mm siimaa. Varsin järeätä paksuutta mutta eipä tuo tuntunut kaloja haittaavaan. Hyvin ottivat tuollaisenkin kaapelin päähän viritettyihin perhoihin. Eikä pohjaakaan tällä taktiikalla jäänyt yhden yhtä perhoa. Viimeksi kun mätin uppotukkeihin puolikkaallisen rasian perhoja.

Noin niinkuin yhteenvetona. Paras lampipäivä tälle vuodelle....

No comments: