Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, April 20, 2019

Hauen perässä on menty

Kevättä pukkaa päälle. Viime aikoina olen siis mennyt hauen perässä ja haeskellut uusia ja erilaisia paikkoja. Ja tietty myös sulaa vettä. Ihan jokainen lätäkkö kun ei ole ollut sulana. Tai nyt näyttäisi jo olevan tätä kirjoittaessa. Lähijärvet ovat ainakin sulana.

Viime aikoina olen siis käynyt myös erilaisissa jokipaikoissa haukea tavoittelemassa. Näissä olen heittänyt lähinnä virpalla isoja kumeja. Perhon heittoon kun ei ihan joka paikka sovellu. Tai toki pystyisi kalastamaan mutta vaatisi myös kahluuvehkeitä. Rantaheinikot ovat veden vallassa ja pitäisi kahlailla syvemmän veden ääreen.

Vanhempaa kalustoa tuli tiensä päähän viikolla. Ei vanha (25 v tms) virppa kestänyt isompien vieheiden heittämistä vaan räksähti poikki heitossa. Onneksi juuri tuota ennen käytin rannassa ihan mukavan kokoisen kalan. Tämän jälkeen ajelin suoraan Motonettiin noutamaan uuden aavistuksen järeämmän kepukan.





Kellurenkailemassakin kävin taas. Nyt löytyi jo paremmin sulaa vettä kuin muutamaa päivää aikaisemmin. Toki vieläkin jossain kohti oli pieni jääkaistale mutta sopivasta paikasta pääsi vesille. On vain tuo merivesi ihan törkeän alhaalla. Räpsylät ruopii tutuilla paikoilla nyt pohjaa.

Hyvin matalassa oli myös käynnissä haukien kutukarkelot. Tuo myös osaltaan selittää nyt varsin surkeaa syöntiä. Tai ainakin noilla paikoilla. Mutta kyllä se tästä vielä paranee. Kausihan on vasta alussa. Ja enkä valita, sillä on niitä kaloja kuitenkin löytynyt tasaiseen tahtiin.

Pistäkäähän muuten Youtube -kanavaa seurantaan. Nyt olisi taas tarkoitus kuvata enemmän materiaalia.





2 comments:

Anonymous said...

Itsekin pitkään perholla kalastaneena innostuin heittelemään hakkee swimbaitella. Välinehankinnat oli edullisia ja lystiä riittää. Hyvää vaihtelua perhohommiin. Hyvää settiä!

Harri Hytönen said...

Thanx. Noilla virppavälineillä kun pystyy rymyämään vaikka missä puskassa ja lammella. Ei oikein lähde tommonen 30 cm haukisuti pusikosta :)