Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, September 9, 2019

Parina päivänä renkailemassa

Nyt kun iso osa jokivesistä on rauhoitettuna, niin on hyvä keskittyä vaikka kalastamaan järvillä. Onhan syksy muutenkin vesien viilenemisen johdosta erinomaista aikaa kalastaa seisovassa vedessä.

Perjantain illan pistoksi päätin lähteä kelluntarenkaalla tavoittelemaan siikaa. Samalla tuli jo oikein tehtyä lupaus, että tänään syödään savusiikaa. Aika kovia lupauksia, sillä yleensä juuri nämä kalareissut menevät totaalisen pieleen. Lisäksi parilla edellisellä reissulla kalat olivat olleet kateissa. Ellei sitten lasketa kaloiksi sormenmittaisia ahvenia.


Päivän sää oli ollut aika epävakainen eli ei ihan parhaat lähtökohdat siikojen jallittamiseen. Ukkonen oli paukahdellut oikein voimalla. Onneksi keli oli iltaa kohden parantumassa eli pieniä toiveita oli. Lopulta järvi heittäytyikin oikein tyyneksi ja jopa pintakäyntejä alkoi näkymään. Joku buzzeriloota olisi pitänyt olla mukana, sillä pieniä kaksisiipisiä napostelivat.

Savustuspöntössä pihisi lopulta se siika...

Seuraavana päivänä silmissä siinteli sitten savustettu kirjolohi. Eli nyt kirjolohijärvelle ja Evolle. Taas renkaalla olin  liikenteessä.

Tuo Evolla kalastus viikonloppuisin on vähän riskialtista puuhaa. Porukkaa saattaa olla joskus törkeästi ja ei ole kiva katsella ja kuunnella känniporukoita. Onneksi nyt pahimmat remupekat taisivat olla kotona. Porukkaa toki oli muttei ihan häiriöksi asti.

Taas järvi oli varsin tyyni. Pintakäynnit olivat kuitenkin alkupäivästä varsin vähissä. Eikä mukana ollut edes pintasiimaa. Ikävä kyllä, sillä loppupäivästä olisi ollut mahdollista tavoitella muutamaa pintaruokailevaa kalaa. Buzzereita nuokin söivät kalvosta. Ei ollut edes pintureita mukana. Ensi kerralla on.

Upposiimoilla roimin siis koko päivän. Kaloja ei näyttänyt olevan kovinkaan paljon ihan matalassa, sillä syvän päällä oli enemmän tapahtumia. Mukana oli myös Deeperin pallukka ja se tiesi kertoa hieman kalojen liikkeistä. Erään ottipaikan kohdalla oli vettä 9 metriä. Tosin kalat olivat enemmän välivedessä kuin pohjan tuntumassa.

Loppupäivä kävi sitten hyvin hyvin märäksi, sillä vettä tuli kaatamalla. Vettä tuli myös kahluuhousuihin sisälle, sillä vasta takuusta tulleet housut vuotavat taas. Ei voisi enempää hermo taas mennä näihin...
No comments: