Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, October 7, 2019

Taimenet kutevat juuri nyt

Tuli tuossa pyörähdettyä eräällä purolla ihmettelemässä taas kututaimenia ja räpsimässä vähän kuvaa. Vesi oli yllättäen aika alhaalla vaikka viime aikoina on tullut jokunen ihan kunnon sadekuurokin. Eräällä lähijoella oli jokunen päivä sitten oikeastaan kunnon tulva ja vesi täyttä kuraa. Tällä purolla oli toisin.


Maisema oli toki jo muuten aika syksyinen. Keltaisia lehtiä oli tullut puusta alas runsaasti ja itse purokin oli paikoitellen lehtien peittämä. Vähäisestä vedestä huolimatta kaloja näkyi yllättävän hyvin. Kollit hyvin pitkälti ajelivat toisiaan takaa mutta olipa siellä pari naarastakin jo ruopimassa soraa. Toiminnot ovat siis jo käynnissä.

Kävin muuten eilen pommittamassa virpalla haukia. Joskus tuo kalastus on helppoa, sillä tein oman virpparekordini reissun toisella heitolla. En ole siis virvelivehkeillä juurikaan viimeiseen 30 vuoteen kalastanut, joten aika erikoistahan tämä. Jostain syystä aloin keväällä haalimaan isoja syöttejä eli isoja shadeja juurikin haukia ajatellen. No, hankin ehkä turhan paljon myös muita jigejä ahvenia ja kuhia varten. Nyt siis mätkin isoa shadia ja 107 cm krokotiili hyväksyi sen välittömästi kalaretken alussa. En punnanut kalaa mutta kai sinne 8 kg:n pintaan painui. Ei huono.

No comments: