Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, May 11, 2010

Korkattu

Venekausi avattu. Uusi venepenkki testattu. Uusia perhoja testattu.

Muuten oli kyllä hieman hiljainen reissu, sillä kalat eivät häirinneet. Ilmeisesti talven jäljiltä kalojen vatsat olivat riittävän täysiä ennestään ja uusia kaloja ei ole järveen vielä kipattu. Tai siis jos uusia kaloja olisi ollut, niin paikalliset alkuasukkaat olisivat kansoittaneet rannat. Ketään ei siellä näkynyt.


Buzzereita kuoriutui ihan kivasti ja varsinkin pikkukalat (särjet ilmeisesti) niitä innostuivat syömään. Isomman kalan pintakäynnit oli helposti laskettavissa yhden käden sormilla. Ei paljon auta jahdata noita pintovia eväkkäitä, sillä yksi pintakäynti tunnin välein ei ole hirveän aktiivista toimintaa.

Ei kyllä ihan putkeen mennyt varustautuminen tälle reissulle, sillä kotiin jäi kela intterisiimalla varustettuna (veteen jäi likoamaan), kalahattu, ajoankkuri/putkiankkuri sekä nymfi- ja pinturirasiat. Liian kiire taisi olla lähdön kanssa...

7 comments:

Jarno Laitinen said...

Aika paha rasti unohtaa kalahattu kotiin..
Niin, tuossa penkissä oli sellainen positiivinen ylläri, että siitä pystyi varsin hyvin soutaa, eikä tarvinnut siirrellä sitä ees-taas. Asia korostuu, kun veneessä on kaks tyyppiä tuollaisten kera. Jotain kumia se vaatii pohjaan, ettei ole liukas laitaa vasten ja sitten pitää laittaa toinen "akseli" sinne, jolla kokonaispituus lyhenisi sellaisen 20-30cm.

Harri Hytönen said...

En kyllä huomannut, että olisi ollut mitenkään liukas.

Janne Erämies said...

Älä Harri hätäile liikaa kalalle lähdön kanssa:)

Harri Hytönen said...

Itseasiassa tosi harvoin suunnittelen kalaretkiä paljon etukäteen. Mielummin teen näitä nopeita lähtöjä vaikka välillä ehkä jotain jääkin kotiin :) Ens kerralla on sitten jo kaikki rojut mukana.

Janne Erämies said...

Harvemmin tulee sen paremmin mitään suunniteltua,ja vaikka suunnittelisikin,niin silti jotain aina jää,harva pää kesät ja talvet.

Jarkko Suominen said...

Mitä sulla sit oli mukana muutakun uus venepenkki, jos kaikki noi oli kotona ;)

Harri Hytönen said...

Oli sentään pari vapaa, kelaa ja muutama perho :) Boobyt ja Leechit vain uivat..Ja oli siellä jossain rasian nurkassa muutama buzzeri.