Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, July 4, 2010

Puruveden karsinta (ja siitä toipuminen)

Pieni hetki on vierähtänyt sitten edellisen blogikirjoituksen. Kalastuksellisia tapahtumia on toki tälläkin välillä ollut mutta niistä kirjoittaminen on jäänyt kiireiden takia (seli seli..). Nukarin karsinnoistakaan en jaksanut sen ihmeempiä kirjoitella. Tuon lisäksi olen käynyt myös Hammolla ja Tainionvirralla. Varsinkin tuo Tainion reissu oli varsin tuloksellinen. No, Nukarin kisassa olin toki viides ja kirjolohia nousi aika kasa.


Tämän vuotinen kisaurakkani päättyi siis Puruveden karsintaan. Odotukset olivat korkella ennen kilpailua. Se täytyy myöntää, sillä onhan Puruveden kisa aikaisemmin sujunut varsin mallikkaasti. Tällä kertaa tosin pudottiin ja syvälle...

Tälle vuodelle kilpailuun oltiin otettu uudet saaret. En siis päässyt toteuttamaan aikaisempien vuosien kokemuksella suunniteltua taktiikkaa. 'Uusista' saarista en tiennyt mitään, joten täysin summamutikassa yritin arvonnassa valita.


1. jakso

Ensimmäiseksi Isoon-pekkaan. Vai mikä sen saaren virallinen nimi nyt onkaan? Jäin kasailemaan kamojani paikkaan, jonne meidät veneestä tiputettiin. Tästä aloitin myös kalastukseni. Jo toisella heitolla oli kala kiinni ja arvelin sen olleen pieni siika. Taisi olla virhearviointi, sillä jo parin lisäheiton jälkeen rantautin ensimmäisen pienen harjuksen. Jaksosta yli puolet kului näitä pikkuisia kiusatessa. Pienen paikan vaihdoin jälkeen tartutin vihdoin isomman kalan. Tuo n. 40 cm harjus irtosi kuitenkin ihan jaloissa.

2. jakso

Seuraavaksi Ison-pekan naapuriin eli Pikku-pekkaan. Aivan jakson alussa tartutin pinturiin 32 cm harjuksen. Hyvä alku mutta eipä se taaskaan pidemmälle kantanut, sillä tästä alkoi hiljainen hetki parin ahvenen jälkeen. Toisella tunnilla löysin taas pienempiä harjuksia ja lopulta myös muutaman isomman. Tosin nuo mitalliset harjukset onnistuin taas kämmäämään.

3. jakso

Viimeiselle jaksolle sitten Haapasalon pohjoisosaan. Pientä kalaa kävi pinnassa ja ainakin osan oletin olevan pieniä siikoja. Sainkin niitä nousemaan pinturiin mutta tartutus ja kalojen kiinni pysyminen oli ongelma aivan kuten koko päivän ajan. Lopulta jaksolta nousi vain pari salakkaa.


Eli tuloksena siis vain yksi kala koko päivän aikana. Todella surkea suoritus ja syyllinenkin on helppo löytää. Peiliin katsomalla löytyy vastaus. Mutta onneksi tämä ei ole niin vakavaa! Finaalipaikka jää haaveeksi tänä vuonna mutta en kyllä sitäkään enää jaksa niin hirveästi murehtia. Jää ainakin aikaa johonkin muuhun.

Kilpailun jälkeinen päivä on kyllä selkeästi lepopäivä. Kotona olin vasta klo 05 aamulla. Paluumatkaan meni yllättävän paljon aikaa, sillä väsymys iski yllättäen ja näin oli pakko jäädä hetkeksi autoon nukkumaan.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Tulokset, Puruvesi 3.7.2010

Nimi/seura/sijoituspisteet/kalapisteet

1) Heikki Käyhkö Savonlinnan seudun Perhokalastajat 5/4560
2) Juho Haatanen SsPk 11/3700
3) Sami Niskanen Keski-Suomen pk 11/3240
4) Niko Kolehmainen SsPk 15/3440
5) Jani Ihalainen SsPk 17/2440
6) Petri Immonen SsPk 18/2460
7) Leo Viljanen Pirkanmaan pk 24/1740
8) Juha Viista Etelä-Suomen Kilpaperhokalastajat 26/1300
9) Harri Hytönen Etelä-Suomen Kilpaperhokalastajat 28/740
12) Mika Hiltunen Savo Pro Team 36/0
Tapani Huttunen SsPk 36/0
Ismo Koivula Pirkanmaan pk 36/0

--------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments: