Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, July 7, 2010

Hellekalassa Nukarilla

Juho on jo muutamaan otteeseen houkutellut allekirjoittanutta kalalle Nukarille. Tänään oli vihdoin tuo päivä jolloin aikataulut osuivat yksiin. Helteestä huolimatta uskaltauduimme joelle. Ja huolimatta siitä, että vesi oli mitä suurimmalla todennäköisyydellä kateissa.


Erittäin alhaalla vesi olikin. Joki oli muuttanut muotoaan melkoisesti sitten viime reissuni Nukarille. Edellinen käyntikertani tuolla oli SM-karsintojen muodossa jokunen viikko sitten.

En tiedä oliko helle pelottanut kalamiehet joelta tai kenties ajanut heidät uimarannalle mutta tänään joella ei jostaan syystä ollut erityistä ruuhkaa. Pääsimme varsin vapaasti toteuttamaan kalastuksen juuri sillä tavoin kuin halusimme. Tai siis itseasiassa lähes koko alue tuli läpi käydyksi. Parhaimmat paikat kalastimme toki tarkimmin...


Kaloja löytyi varsin mukavasti olosuhteista huolimatta. Kalat ovat vain piiloutuneet varsin erikoisiin paikkoihin, joten ne oli sieltä kaivettava ensin esiin. Pienillä perhoilla onnistuimme parhaiten. Itse kalastin 9,6 jalkaisella kolmosluokkaisella letkulla. Toiminnaltaan tämä vapa on erinomainen tälläiseen kalastukseen mutta ajoittain kaipasin hieman lyhyempää vapaa kivenkolojen ronkkimiseen.


Toinen mitä kaipasin oli kylmä juoma. Hieman liian vähän oli litra juomista kuuden tunnin kalastussessiota varten. Tuplasti olisi pitänyt juomista varata. Viimeinen kalastustunti alkoikin olla jo melkoista hoippumista ja otsalohkoakin hieman juimi. Nestehukka on ikävä 'kaveri'.

No comments: