Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, July 22, 2012

Kesäkiertueella, osa 2 (Finnmark)

Nyt on takana armoton putki hc-kalastusta pohjoisen vesillä. Varsin kova saldo reissusta, mm. 3300 kilometriä, 8 jokea, 2 järveä, iso kasa kaloja, miljardi nähtyä mäkäräistä (ja satoja niiden puremia kropassa) ja yön timppojen ihmettelyä Altassa.Reissu piti sisällään erittäin monipuolisesti eri kalojen ja paikkojen kalastusta. Hieman harmitti, että henk.kohtaisesti raudut jäivät saamatta vaikka kiinni kyllä oli. Pxi hoiti tämän lajin ja veti jonkun sintin ylöskin asti. Muuten vedeltiin melkoinen määrä harjuksia, taimenia, siikoja,  ahvenia, haukia ja pari lohtakin.


 
  
Kalojen lisäksi todellakin jäi päälimmäiseksi mieleen vertaimevien kaverien hurja läsnäolo. Itikat vielä jotenkin kesti ja niitä pystyi hieman häätämään myrkyillä sekä peittävällä vaatetuksella. Mäkäräiset olivat sen sijaan hurjia, koska vähät välittävät myrkyistä ja tunkevat vaatteiden alle. Kropasta löytyikin jo parin kalapäivän jälkeen satoja mäkäräisten puremajälkiä. Jos pidit teltan ovea raolla parin sekunnin ajan, niin sisälle oli jo painellut n. 1000 ötökkää. Ennen nukkumista oli siis melkoinen savotta nirhiä ne kaikki.

 
Suurin osa reissusta käytettiin taimenten ja harjusten jallittamiseen, mutta pienen piston teimme myös lohijoelle. Lopulta kalastimme vain yhden luvan, sillä pohjoisesta työnti juuri kylmän säärintaman ja se pisti kalojen suut suppuun. Vain sukset puuttuivat. Lunta kyllä oli...Tarinaa olisi ehkä paljonkin mutta tällä kertaa kuvat saavat taas kertoa enemmän. Olo on vielä varsin väsynyt, sillä paluumatka toteutettiin yötä vasten ajamalla. Tästä sitten kohti seuraavaa kiertuetta tai ehkäpä ensin vain yksittäistä kalastusreissua. Pahimmat poltot ovat ainakin hetken syrjässä.
5 comments:

B said...

Nättiä settiä. Repparillakin suhteellisesti kalaa liikkeellä? Kuinka suurta pääasiassa?

Harri Hytönen said...

Tuollaista pienempää pulikkaa tietty enemmän mutta näkyi siellä isompaakin...

Anonymous said...

Asiaa hapa onnea vaan sinne Länsi-Rannikolle...Meillä on jo tääl kotikoskella hammonjoella uusi aktiviteetti ryhmä ei edes tule ikävä :-D

Harri Hytönen said...

Ööh? Länsi-rannikolle ?

Anonymous said...

kyllä itä on idässä ja länsi on lännessä :-D