Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, August 8, 2012

Melkein kuin syksy Nukarilla

Norjan reissusta onkin vierähtänyt hetki ja tämä hetki on mennyt täysin kalastamatta. Aika pitkä tauko näin kesäolosuhteissa. Tai melkein syksyksi tuo on vaihtunut, sillä tänään  keltaisia lehtiä lipui joessa ja vettä ripeksi ihan kuin syksyllä. Tämän kruunasi vielä kolkko pohjoisen puoleinen tuuli. Vesikin tuntui jo viilenneeltä kahluuhousujen läpi.


Parille koskenniskalle oli ilmestynyt uusia kutusoraikkoja tulevia kutukarkeloita odottamaan. Virhon nettisivuilta löysinkin asiasta juttua ja kuvia. Iso kumarrus kunnostusporukalle! Toivottavasti tänä syksynä kalamiehet oikeasti kunnioittavat kahluukieltoja ja eivät rymistele näillä helposti kahlattavilla soraikoilla. Viime syksynähän bongasin useammankin sankarin kahluukiellon aikaan joesta.

Oli muuten porukkaa joella! Esimerkiksi Lemmensillan alueella ukkoja jäpitti muutaman metrin välein. Hieman ahdisti pitkästä aikaa kalastella tälläisessä ruuhkassa. Tahtoo takaisin pohjoisen erämaihin! Tosin erilaisella istutuspolitiikalla ruuhkia saisi puretuksi mutta onhan se helppo tiputtaa kalat tankkiauton putkesta yhteen paikkaan. Kalojen levittely tasaisesti pitkin jokivartta olisi huomattavasti parempi vaihtoehto. Tähän tietysti tarvitsisi 'työvoimaa' hoitamaan homman.

No comments: