Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, October 15, 2013

Isot kalat


Koska elämässä pitää olla haastetta, niin tällä kertaa tuttujen ja turvallisten kuvauspaikkojen jälkeen lähdin haeskelemaan hieman järeämmän kaliiberin poseeraajia kameran eteen. Kuvauspäivästä tulikin haasteellinen vaikka kaloja löytyi kivasti, niin kelvollisten kuvien ottamien ei meinannut onnistua sitten millään. Omat haasteensa aiheuttivat isompi joki ja vuolaampi virta, pimeä päivä ja varsinkin kotiin jätetty  juuri tänään käyttämälleni obiskalle tarkoitettu polarisaatiosuodin.

Joki täynnä keltaisia lehtiä


Suodinta olisi todellakin tarvittu, sillä heijastukset olivat varsin runsaita. Kalat olivat jatkuvasti liikkeessä eivätkä ne tietenkään tahtoneet millään asettua niille parhaille poseerauspaikoille. Virtaava vesi teki myös osaltaan tarkentamisen hankalaksi. Liikkuvat kalat eivät tätä myöskään millään tavoin helpota.

Kunnon mörökolli ja sen kaveri

Ei se pieni tämäkään. Paitsi taaempi.

Kaloja oli kuitenkin hauska seurata myös ilman onnistuneita kuvia. Kuoppaakin siellä kaivettiin ajoittain oikein reippaasti sekä kollit kinastelivat keskenään. Ja olipa siellä tänäänkin melkoinen joukkio pienempiä taimenia hännystelemässä.

Niin, ja nämä kalathan ovat merestä nousseita yksilöitä. Isoimmat n. 70 cm:n luokkaa. Oikein komeita kaloja!1 comment:

Tuneppi said...

Tosi hieno juttu ja upeita kuvia!
Kiva nähdä meritaimen kutupuuhissa!