Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, April 14, 2014

Iltapäivän haukiretki

Kaivelin sitten kelluntarenkaan ja haukivarustuksen varastosta. Sumukorennot on jo hyvästely, joten nyt on aika puuhastella jotain muuta kuin heittää pintaperhoa. Joelle en jaksanut lähteä streameria (eli siis simppua) heittämään, joten mikäpäs sen parempaa kuin käydä kiusaamassa luupäitä kelluntarenkaasta.


Iltapäivällä tein pikaisen lähdön muutamaksi tunniksi vesille. Heti kättelyssä piti kääntyä takaisin, sillä kahluukengät unohtuivat kotiin. Onneksi huomasin niiden puuttumisen näinkin nopeasti enkä vasta esimerkiksi rannassa. Matkalla piti vielä pysähdellä muutama kerta räpsimään kuvia erinäisistä linnuista. Muuttolintuja kun on tuolla rannikolla juuri nyt melko paljon.


Näyttäisi tuo Fishcatin rengas taas vuotavan saumoista. Pihinää ei kuulu mutta jostain selkeästi vuotaa. Muutaman kerran illan aikana piti hieman pumppailla lisää ilmaa renkaaseen. Viime syksynä kerran jo paikkasin ja taas kerran olisi liimaa lisäiltävä.


Ensimmäinen tunti vesillä oli selkeästi paras. Silloin taivas oli pilvessä ja hetken oli jopa aivan erinomainen syönti. Parhaimmillaan nousi kalat kolmella peräkkäisellä heitolla. Päivän ylivoimaisesti paras väriyhdistelmä oli chartreuse/pinkki. Sillä melkein jokainen kala.

Hirmu isoja kaloja ei tällä kertaa löytynyt mutta hauskaa oli silti. Isoin kala oli karvan verran auki neljän kilon. Ei punnittu mutta arvioitu.No comments: