Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, June 17, 2014

Lyhyt tämä Suomen kesä

Todellakin nopeasti vaihtuvaa sorttia nämä Suomen säät. Välillä rymytään helteisessä pusikossa ja seuraavaksi palellaan kesäkuussa juuri ennen juhannusta pahemmin kuin keväällä sumariaikaan. Luntakin näyttäisi satavan kesäkuussa enemmän kuin huhtikuun alkupäivien sumarireissuilla. Mutta mistäpä suomalainen ei puhuisi mielummin kuin säästä...


Eväleikattu pötkylä - palautettu


Sääennusteita en tutkinut  tälläkään kertaa etukäteen kun kalalle oli päästävä. Melkeinpä taukoa olen joutunut viime aikoina viettämään kalastuksesta, sillä Jukolan viesti ja muut suunnistustapahtumat ovat pitäneet kiireisenä. Jotain lyhyitä pistoja olen toki kalavesille tehnyt mutta niitä ei lasketa. Tai siis ei lasketa täällä blogin puolella.Hieman hankalaksi meni tämä kalareissu, sillä lähtöä tehdessäni en löytänyt kahluukenkiä mistään. Siitä aiheutuneesta 'stressistä' johtuen unohdin sitten pakata säkkiin mukaan pintasiimalla varustetun kelan. Mukana oli siis vain nymfisiimat eli pinturin ja streamerin heitto sai jotakuin jäädä tällä reissulta väliin. Hetken kyllä yritin uittaa Ikonin nymfisiimalla muutakin kuin pelkkiä nymfejä. Yllättäen se ei ollut aivan täysin mahdotonta mutta erityisen nautinnollista se ei ollut. Nymfihommissa siima puolestaan toimii aivan erinomaisesti.

Uutta testattua kalustoa
Nymfipeleillä siis mentiin vaikkakin pinturia olisi tehnyt mieli heittää. Päikkäreitä kuoriutui useampaa lajia lumisateestakin huolimatta. Jokunen pienempi kala niitä kävi noutamassakin pinnasta. Ehkä yksi isompikin.

Oli taas vesi Ekolla väriltään hyvin ruskeaa. Suolta näyttäisi tulevan edelleen jotain ylimääräistä. Perhot raapivat pohjastakin jatkuvasti ruskeita limamatoja. Tainionvirran vettä pitäisi pullottaa ja lähettää sitä juotavaksi poliitikolle, joka kehui turvesoiden lähivesiä juotavan hyviksi. Mukamas nykytekniikalla ympäristöhaittoja ei juurikaan ole. Hah!No comments: