Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, March 6, 2023

2023 - Pitäiskö kokeilla taas?

 On muuten jokunen hetki, kun olen edes tämän oman blogisivuni aukaissut. Itseasiassa koko sivu jäänyt jo melkein unholaan ja edellinen postaus näkyy olevan vuodelta 2020. Ja nyt on jo vuosi 2023. Pitäisikö kirjoitella jotain taas tai siis ylipäätänsä useammin?

No niin, nyt kun kerran aloitin, niin ehkä kirjoitan tämän vuoden aloituksesta jotain. Pari kertaa olen käynyt joelle jo perhoakin paiskomassa. Ja tietty pilkillä olen käynyt myös. Tosin pilkkiminen on tänä talvena ollut enemmän tai vähemmän turhauttavaa, sillä jostain syystä isommat ahvenet ja varsinkin kuhat ovat olleet täysin kateissa. Kuhia en ole saanut vielä ensimmäistäkään, kun esimerkiksi pari talvea sitten niitä nousi talven aikana kymmeniä. Perin outoa siis.


Rauhallista "talvivirtaa


Perhohommatkin olen siis käynnistellyt. Talvinen perhokalastus on nykyään hyvin pitkälti kirjolohen kalastusta, sillä niitä lähinnä kipataan nykyään jokiin. Näistä hommista ei siis tarvitse juurikaan oman tunnon tuskia kokea, sillä ei ainakaan uhanalaisia taimenia tarvitse juurikaan koukuttaa. Eikä istaritaneja. 
Ekon kaarisilta


Edellisellä reissulla avasin kalatilastotkin tälle kaudelle, sillä juuri niitä kirjolohia rimpuili siiman päässä. Parhaalla talviperholla eli mustalla leechillä...Hartolaan muuten tälle kaudelle parit sääntöuudistukset. Kolmosella eli Vanhalla myllyllä ei ole enää lupa  kalastaa keskiviikkoisin (klo 00-24). Lisäksi vihdoin saattavat jopa saada kalastuksen keskeytettyä veden lämpöjen noustessa liiaksi, sillä tälle on asettettu rajaksi +24 C. Kolmosen parkkikselle on myös ilmestynyt ilmoitustaulu eli ehkäpä tiedotuskin toimii tältä osin paremmin. Mutta eipä tässä. Muutama rivi joutessani raapusteltu. Nyt hetkeksi spekuloimaan SM-alkukarsintojen paikkajakoja. Ne tuossa jokunen tovi sitten julkaistiin. No comments: