Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, June 9, 2023

Treenisessiota Nukarilla

 Töiden puolesta kun jouduin sompailemaan sopivassa suunnassa, niin nappasin kalavehkeet mukaan ja päädyin sitten illaksi Nukarille hieman "harjoittelemaan". Olenhan mukana reilu viikon päästä Nukarin sm-alkukarsinnassa. Tosin enhän minä tuolla nyt varsinaisesti harjoittelua erikseen tarvitse, sillä vuosien saatossa olen hyvinkin paljon Nukaria kalastanut. Erittäin tuttu paikka siis. Tosin nyt oli teemana kalastella enemmän särkikaloja kuin kirjolohia.

Tie oli varsin kivinen joelle. Ensin muistin unohtaneeni haavin kotiin. Autossa sattui toki olemaan haavi mukana mutta se oli iso haukihaavi, jota ei todellakaan viitsinyt joella kantaa mukana. Olin lähtenyt reissuun myös kevyissä kesätamineissa ja mukana ei ollut siis esim. kahluuhousuja (Huom! Onhan siellä myös kahluukielto vielä. Housut ei siis kahluutarkoitukseen.). Ja vettähän se alkoi loipottamaan taivaan täydeltä. Seuraavaksi kurvasin kaupan pihaan. Jotainhan se on syötävä. Mutta, mutta...lompakko oli kateissa. Olin sen ottanut mukaan mutta mistään sitä ei löytynyt. Kaiken hyvän lisäksi autossa oli tankkikin tyhjä tässä vaiheessa. Mobiilisti olisi voinut tietty kuvitella maksavansa mutta olisihan se mukava olla tallessa esim. kaikki kortit. Onneksi vartin haeskelun jälkeen auton penkin alle tippunut lompakko löytyi ja eväät sain ostettua. Tämän jälkeen suuntasin sitten vielä Motonettiin ostamaan Patriotin turistihaavin.


Nukarin parkkisella ei sitten ollutkaan kuin pari autoa eli tungosta ei vielä tässä vaiheessa ollut. Tosin vettäkin satoi varsin iloisesti. Ei muuta kuin kampetta niskaan ja joelle. Vesi näytti olevan tosi alhaalla. Kopaisin nopeasti parit montut ja tämä tuotti pari pientä taimenen penikkaa. 


Tästä sitten niiden särkien "onkimiseen". Jo muutaman heiton jälkeen siiman päässä jumputti ihan mukava turpa mutta se valittevasti irtosi. Tästä muutama heitto ja ylös hurjaakin hurjempi saalis eli pieni törö. Nämä ovat jollain tavalla aika veikeitä kaloja. Vantaanjoki on siitä mukava paikka, että lajeja on paljon. Hyvä, että edes tunnistaa kaikki saamiaan kaloja. Varsinkin esim. Vantaankoski tai Pitkäkoski ovat tälläisiä paikkoja. 


Tommikin ilmoitti tulevansa joelle ja päädyimme jatkamaan särkikalojen juksaamista. Tosin tässä välissä pieni kirjolohikopaisuparin parin montun kautta. Eräästi montusta sitten rouhikin jo kirbeli kiinni mutta se päätti olla tarttumatta kunnolla. Oli niitä siellä vaikka vettä ei siinäkään kohti ihan hirveästi ollut.


Särkionginta alkoikin sitten tuottaa saalista sieltä ja täältä. Ja aina väliin napsui myös pieniin perhoihin myös kirjolohia.Porukkaakin oli alkanut valua joelle aika tasaiseen tahtiin ja pahimmillaan ukkoja oli oikealla ja vasemmalla muutaman metrin välein. Kirjolohta tietty jahtasivat kaikki muut paitsi me. Illan päätteeksi, sitten pieni hetki heitellen sellaisia perinteisiä kirjolohiperhoja eli leechejä.


Pari seuraavaa päivää meneekin sitten kisoissa, sillä nyt ovat edessä Hammonjoen ja Survosenkosken kisat. Ensimmäisessä kohdekalana puronieriä ja Survosella sitten särki/ahven ja kirjolohi. Toivottavasti siima kiristyy mahdollisimman usein.









No comments: