Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, July 22, 2008

Olemattomat tunnit

Mennyt heinäkuu on pitänyt sisällään ennätyksellisen vähän kalastustunteja verrattuna oikeastaan mihinkään muuhun heinäkuuhun. Olosuhteet ehkä kuitenkin olisivat jopa suotuisammat kuin monena 'normaalina' heinäkuuna, sillä vettä riittäisi ja se olisi lämpötiloiltaankin varsin alhaisissa lukemissa. Kalassa vain ei ole tullut käytyä. Yritetään korjata tilannetta..

Tosin ei paljon tunnit lisääntyneet tämänkään illan reissulla, sillä vietin huimat n. tunnin ja kaksikymmentä minuuttia paikallisella joella. Riittävästi kuitenkin useamman pienehkön taimenen koukuttamiseen. Isommat olivat yllättäen hieman kateissa.. Mitä nyt varsin nätti kala kävi näyttämässä pyrstön kärkeään. Perho sille ei kuitenkaan kelvannut.

Pari perusvirhettä tuli selvästi tehtyä. Kalastaminen kylän keskustassa on illansuussa kännikalojen takia aivan joutavaa. Arat kalat tulevat selvästi häirityiksi. Ja vaikka kuinka sataisi vettä, niin kumisaappaat ovat turhat jalkineet. Ovat nimittäin rantakivillä niin liukkaat, että tämän tästä painovoima yrittää houkutella kohti tannerta.

No comments: