Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, November 20, 2008

Maisema valkoiseksi

Sieltä se talvi tulla tupsahti. Lunta on useampi sentti ja pakkastakin tuntuu olevan. Tai nollan pintaanhan tuo päivästä nousi. Samalla lisääntyi valo kummasti ja se houkutti menee ulos..joelle. Hiihtämäänkin olisi ehkä jo päässyt mutta hieman flunssaisena on parempi pysytellä poissa urheiluhommista.

Eihän tämäkään pitkä kalaretki ollut. Mitä nyt siimat sai hetkeksi suoraksi. Mukana oli tällä kertaa se aikaisemmin kaipailtu vitosuppoava. Sopiva siima syvien monttujen ruoppaamiseksi tulvavedellä. Pohja löytyi helposti mistä kertoi pohjaan jääneiden perhojen suuri lukumäärä. Askeihin tilaa siis.


Vaparenkaatkaan eivät jäätynyneet joten mukavahan se oli roimia. Eikä aikaakaan kun pirteä täpläkylki päätti nauttia annoksen pikkukalajäljitelmää. Kala nopsasti rantaan, pari kuvaa ja takaisin uimaan. Kiitos ja kumarrus!

Tänä talvena voi olla kahluuhousuin varustetut kalareissut melko vähissä. Näitä lyhyitä pyrähdyksiä varmaan tulee tehtyä mutta muuten voi olla aika hiljaista. Tai näin ainakin ennakkosuunnitelmissa. Niin, kuivana sisäpuolelta pysyvät kahluupöksyt ovat edelleen hankintalistalla.