Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, May 26, 2009

Hammonjoen karsinta 23.5.2009

On se vaan uskomatonta kuinka kaukaa varasijoilta voi kisoihin päästä. Hammolle kutsu kävi aivan viime tingassa, joten valmistautumistaso oli täysin nollassa. Toisin sanoen kisaan ampaisin samalla periaatteella kuin normaalille kalareissulle ko. purolle. Vapa kainaloon ja jokunen perho. Tai no, perhoja otin enemmänkin, sillä en ehtinyt edes varastorasioista perhoja siirtämään käyttörasiaan.

Vettä oli taivaalta työnnellyt sen verran, että joen vesi oli päässyt samentumaan. Odotettavissa oli siis vaikeampaa kalastusta kuin jokunen päivä aikaisemmin, kun olin joella vieraillut. Tämä viime hetken arvaus meni sitten lähemmäksi kuin esim. tuossa aikaisemmassa blogikirjoituksessani ennustamani.Itse kisasta ei sitten hirveästi jäänyt kerrottavaa jälkipolville. Olin jälleen mukana 'kesähessu -kerhossa' eli lyhyesti sanoen olin HUONO! Laitetaan nyt vielä lyhyt kertomus jaksojen tapahtumista. Jos nyt ketään tälläinen tyhjänpyytäminen kiinnostaa. Tietysti voi ottaa oppia, että mitä ei pidä tehdä.

1. jakso, pooli 4

Tämä oli omissa ennakoissani taas kisojen vaikein pooli. Kaloja on kyllä mutta ovat useimmiten erittäin vaikeasti kaivettavissa. Kalastin tämän samaisen poolin myös viime vuoden kisassa. Silloin sain sentään 3 nieriää ja yhden kirjon.

Nyt aloitin yhdellä pienellä nymfillä nieriöiden tavoittelun. Jo muutaman minuutin kalastuksen jälkeen haaviin solahti 21 cm nieriä ja kaikki näytti vielä hyvältä. Ikävä kyllä tahti ei jatkunut vaan pooli vaikutti enemmän tai vähemmän kuolleelta. Kirjolohen pakovanan sentään pääsin näkemään. Ja jokunen ahven kolkutteli perhoa. Helppoa ei ollut Mäkipään Terollakaan, sillä hän kalasti jälkeeni ja ikävä kyllä blankkasi tämän jakson.

2. jakso, pooli 5

Siirtyminen suoraan alemmalle poolille. Tällä pätkällä oli ennen kisoja varsin mukavasti kirjolohia. Olivat vain nyt kateissa tai olivat uineet alemmaksi. Penttisen Juha kalasti täällä ennen minua ja myös hän oli blankannut. Ei hyvä. Jälleen kalatapahtumat tulivat jakson alussa, sillä siiman päässä kävi sekunnin verran pieni nieriä. Irtosi. Loppujakso sitten tyhjää eli MP- kerhossa. Terolle huima 15 cm nieriä.

3. jakso, pooli 2

Ruokatauon jälkeen oli vuorossa mielestäni oman (ja Teron) arpalapun paras pooli. Samalla myös ehkä kisojen paras pooli kolmosen (3) ohella. Tero kalasti tällä kertaa ensin ja veti munat pataan. On se vaan vaikeaa! Ja sitä se oli myös minulle. Kalastin myös tyhjää vaikka onnistuin pari nieriää tiputtamaan ja yhden harjuksen onkimaan haaviin asti. Oli vain alamittainen. Teron kanssa suunniteltiiin jo välineiden myyntiä.

4.jakso, pooli 7

Seuraavaksi takaisin jokea alas. Olipas tämä seiskapooli pitkä. Tunti oli aika lyhyt aika. Koska kisa oli tälle taisteluparille menetetty juttu, teimme Teron kanssa suunnitelman, että nyt ongitaan 'lohia'. Eli kleeppiongelle ja kirjolohia jahtaamaan. Hyvin toteutui suunnitelma, sillä molemmat ongimme kirjot. Terolle 37 cm kala ja allekirjoittaneelle huima 32 cm 'lohi'. Toinenkin kirbeli kävi perhoani maistelemassa tarttumatta.Sellainen kisa. Mitään en oppinut. Tyhjää tuli pyydettyä paljon ja mikä pahinta, kisojen aikaan orastanut flunssa ärtyi pahemmaksi. Nyt lojun kotona lääkärin diagnosoitua keuhkoputkentulehduksen. Antibiiotit kuuluvat nyt 'ruokavalioon'. Ikävää, sillä ulkona on parikymmentä lämmintä.

Otin myös kuvia kisoista. Löytyvät TÄÄLTÄ

Tarinaa myös KILPAAPERHOLLA.NETISSÄ


Ja tulokset vielä tähän perään :

1. Jani Huhtaniska 11 jaksopistettä, 3560 kalapistettä
2. Olli Toivonen 11, 2780
3. Kalle Auramaa 14, 5320
4. Timo Lindfors 16, 1580
5. Markus Palmroth 17, 1720
6. Pietari Sipponen 21, 1380
7. Juha Viista 22, 1460
8. Harri Hytönen 24, 1260
9. Juha Penttinen 25, 2560
10. Mikke Laiho 25, 1020
11. Jari Heikkinen 26, 1120
12. Janne Erämies 27, 820
13. Tero Mäkipää 27, 1240
14. Ismo Koivula 27, 1000
15. Juho Strandman 34, 460
16. Santeri Kinnunen 35, 440

No comments: