Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, November 29, 2010

Vielä kerran ennen vuoden vaihtumista

Mahdollisuuksien avautuessa ei kannata hirveästi odotella. Ainakaan jos on kyse mahdollisuudesta mennä kalalle. Perjantaina tartuin tuohon 'täkyyn' ja pakkasin rojut mukaan pakkasesta huolimatta. Kotona mittarissa huiteli -14 pakkasastetta mutta joelle päästyäni oli enää 'vain' 11 astetta miinuksella. Kohtuullista kuitenkin.Ihan kaikkea en kuitenkaan mukaan pakannut, sillä pari aika oleellista esinettä oli jossain kotona. Tärkein ehdottomasti oli kela, joka piti sisällään pintasiiman. Sekundäärisenä kotona oli myös siimaleikkuri. Molemmat korvasin. Toisen huonommalla vaihtoehdolla ja toisen ihan toimivalla. Mukana oli nimittäin kela, joka on käytössä merellä. Amnesian rannari ei vain todellakaan toiminut näin kylmässä. ARMOTONTA sykkyrää!!! Interin kärkikin oli turhan raju näillä vedenkorkeuksilla. Siimaleikkurin valepuvussa oli aivan tavalliset sivuleikkurit. Tämä oli se kahdesta toimivin ratkaisu.

Vesi oli siis aivan liian matalalla interinkin siimalle. Toinen vaihtoehto mitä 'säkistä' löytyi olisi ollut kolmosuppo. Sen unohdin heti kättelyssä vaikka olisikin ollut täyspitkä. Kalastuskunta olikin virittänyt rannalle suosituksia ettei joella juurikaan kalastettaisi. Mutta koska varsin kaukaa olin tullut, niin muutaman heiton halusin tehdä. Kahluuvehkeet jätin suosiolla pukematta ja heitin vain rantakiviltä. Nyt ei ole mitään järkeä astua veteen edes nilkkasyvyyteen. Verlan tunnelivoimalaa on ilmeisesti taas syyttäminen veden katoamisesta?

On tuo vesi ollut tietty matalalla aikaisemminkin mutta nyt lienee ennätysalhaalla? Tälläistä se on ollut joskus kesällä (kuva)Uskomatonta kyllä mutta tälläkin reissulla pakkasesta ja talvesta huolimatta törmäsin virvelimiehiin. Puheyhteydessä en ollut, sillä heiluivat joen toisella puolella. Heidän olemuksestaan huokui kuitenkin jotain naapurimaista. Hmm...? Niin, Sonnanjoellahan ei saa kalastaa kuin perholla. Muutenkin joella kuin joella on salakalastus ja luvattomien välineiden käyttö lisääntynyt huomattavasti parin viimeisen vuoden aikana. Kai se nyt voi hieman nyrppiä, sillä ei ole mitenkään tavatonta että kaikki pienetkin taimenen penikat päätyvät pussiin...Pitkästä aikaa siimankin päässä kävi jotain. Siis huolimatta siitä, että kalastusta enemmän keskityin kameran kanssa heilumiseen. Pieniähän toki olivat, sillä isoinkin taimen oli vain n. 35 cm kokoinen. Mutta kaloja kuitenkin. Loppuvuoden aioinkin sitten pysyä poissa tältä joelta.

2 comments:

Zanu said...

Sopiiko kysellä että millaisia ottipelejä oli tähän aikaan vuodesta käytössä?

Harri Hytönen said...

Ihan puhtaasti streamereillä kalastin. Tinseliä, valkoista Craft fur -streameriä ja simppua...