Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, May 14, 2014

Kuninkaallista kuravettä

Vihdoin sain pukattua kelalle jo pitkään pöydällä lojuneen Ikonin nymfisiiman. Siiman jatkeeksi virittelin vielä lock leaderin sekä indikaattoriperukkeen. Rasiaan lisäsin vielä muutaman uuden nymfin ja suuntasin joelle testaamaan tätä uutta viritelmää.


Jo matkalla oli nähtävissä mitä oli tuleman. Edellisenä päivänä (ja yönä) vettä tuli taivaan täydeltä ja se näkyi puroissa ja ojissa. Pelloillakin näkyi olevan melkoisia järviä. Oli siis Tainionvirran vesikin mennyt melkoiseksi kuraksi. Kai se on viimeistään nyt sisäistettävä tieto, että kirkasta Tainionvirran vesi harvoin kesällä enää on. Ei silti tarvitsisi ihan näin paljon esim. Vantaanjokea muistuttaa. Hajukin kun on kaiken hyvän lisäksi mukana.

Ravinteitakaan ei tarvitsisi jokeen yhtään enempää lisätä. Levät tuntuvat voivan varsin paksusti ilman ylimääräistä boostia. Nyt on taas se aika taas käsillä, kun joesta nousee siiman päässä metrisiä 'levälieroja'.


Vanhamylly ja siitä alaspäin oli pahinta aluetta. Ylempänä vesi oli huomattavasti selkeämpää, sillä siellä ei ollut savisameus haittana. Vedessä oli kuitenkin mukana jotain ylimääräistä, sillä tummaa se oli. Ja voisin vaikka lyödä vetoa, että 'jotain ylimääräistä' oli jälleen kerran suolta peräisin. Vaikka niinhän se eräs 'sankari' on sanonut, että nykytilassa turvesoiden lähivedet ovat vaikka juotavassa kunnossa. Ihan tuosta vain...No, uskoo ken haluaa.


Yläosilla oli  menossa varsin mukavat päikkärihätsit. Hyönteisten perässä pintoivat kuitenkin vain pienet harjukset. Koskikorentojakin näkyi muutama.

Siima toimi oikein mainiosti. Aivan varmasti se tulee olemaan käytössä jatkossakin. Varsinkin kun se on kisasääntöjenkin puitteissa käyttökelpoinen viritys.2 comments:

Anonymous said...

Onko toi vesi ollut ennenkin tuolla noin ruskeaa? En ole itse osunut paikalle kun joki on ollut tuollaista kuraa täynnä.

-Mikko

Harri Hytönen said...

Edellisen kerran on tuollaista ollut varmaan nelostien siltarempan aikaan. Sameaa vesi on nykyisin kesäaikaan mutta ei onneksi tälläistä kuraa kovinkaan usein.