Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, August 14, 2008

Hammonjoki 140808

Tuttu juttu. Jälleen kerran lyhyt kalastusrupeama erittäin hienossa ja lämpimässä säässä. Toissapäivän hyvä kalastusmeininki jatkui edelleen. Tosin vesi oli tipahtanut jo tässä ajassa normaalille alhaiselle tasolleen ja myös kirkastunut. Eli kaloja pystyi jälleen bongaamaan varsin helposti. Jos ei muuten, niin perhon perässä pyörähtävät kalat näkyivät erittäin hyvin.

Alkukaudesta manailin hieman kelvottomia roskaavia kalamiehiä. Jälleen kerran jouduin siivouspuuhiin mutta nyt epäilys kohdistuu luvattomiin onkimiehiin. Tai tiedä sitten jos perhomiehetkin kantavat mukanaan järeän oloisia kumisyöttejä.

Niin, mikä ei kuulu 'joukkoon' alla olevassa kuvassa ? ? ?Kalastuksellisesti ei siis mitään erikoista. Tai ehkä sittenkin.. Onnistuin tartuttamaan perhooni puolen puukonmittaisen nieriän tapin jota hilasin vauhdilla rantaa kohti. Jostain 'syvyyksistä' ampaisi Hammon mittapuun mukaan varsin nätti taimen. Tämä täpläkylki iski haukimaisella raivolla tähän itseään huomattavasti pienempään kalaan. Varsin hauska sattuma!

1 comment:

Pietu said...

Selvä painokoukkuun tehty larva, tuollahan kelpaa ronkkia kaikki syvemmätkin montut. Voi tosin heittäminen tuolla ykkösen orviksella olla hieman hankalampaa ;)