Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, August 15, 2008

Toinen epävirallinen unikeon päivä

Taas meni suunniteltu aamukalastussessio mönkään, sillä uninen ukko ei edes hievahtanut herätyskellon soidessa. Olin onnistunut sulkemaan päristimen kuulematta sitä lainkaan. Raahauduin kuitenkin joelle aurinkoiseksi iltapäiväksi. Eli siis jälleen kerran kohtuu vaikea kalakeli. Sanoisinko...


Mutta mikäs siinä, leppoisaa kalasteluahan tuollainen. Stressitöntä. Varsinkin kun harvemmin isot kalat tällöin kiusaavat. Tai siis kiusaavathan ne varovaisilla oteilla. Tälläkin reissulla varsin kookas jöllikkä tarjosi muutamat varovaiset potkut siiman päässä. Irtosi kuitenkin lähes yhtä nopeasti kuin oli perhoon haukannutkin. Muuten päivä meni varsin tutuissa pikkukalan onkimismerkeissä.

Yhtäläisyyksiä löytyi eiliseen Hammon reissuun parissakin suhteessa. Pieniä harjuksia oli nimittäin ilmaantunut tännekin varsin reippaasti. Ja toisekseen merkkejä salakalastajista näkyi, sillä ongin joen pohjasta härskin ambulanssirapalan. Hyi olkoon, tälläisiä perhokalastukselle pyhitetyssä paikassa.

Jouduin myös repimään syksyn ensimmäiset tosi 'viholliset' niskavilloistani. Hirvikärpästen penteleet ovat taas ilmaantuneet kiusaamaan metsissä liikkujia. Muutenkin hyönteiselämä oli tänään varsin virkeää. Eri näköisiä ja kokoisia suristelijoita oli runsain mitoin liikenteessä. Vihdoin onnistuin löytämään myös pari ritariperhosen toukkaa. Pari ruutua kun olen kameralla suunnitellut niistä saavani. Ja sitä makroa vielä haeskellaan :)

Hieman olen joutunut myös pyörtämään puheitani, sillä laitoin kuitenkin ilmoittautumisen menemään syksyn alkukarsintoihin. Tosin rustasin lappuun vain yhden kisan. Yllätyshän se ei tietysti ole, että laitoin hakemuksen Vekaran Risulammelle. Vekaraopen jatkuu siis nyt tässä muodossa.

2 comments:

Janne Erämies said...

Moro Harri.
Ootko muuten lähdössä sinne joukkue-SM kisoihin,täs on vaan itellä epäselvää ketkä sinne on lähdössä.

Harri Hytönen said...

Ihan yhtä epäselvää se on mullekin ..