Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, December 13, 2008

Plussakelillä kalaan

Eihän sitä jälleen kerran voinut olla menemättä joelle kun sääkin oli noin lämmin. Ei jäätynyt vaparenkaat eivätkä kädet. Taas kaapaisin mukaan parit uudet streamerit jotka ikävä kyllä eivät palanneet kotiin.

Sitten viime reissun oli vesi 'kadonnut' jonnekin. Ilmeisesti olivat muuttaneet radikaalisti juoksutusta säännöstelypadon avulla, sillä eivät luonnonvoimat tälläistä ole pystyneet aiheuttamaan. Vedenpinnan tipahtaminen näkyy hyvin myös tuosta kuvasta.


Ensimmäisessä paikassa ilmassa oli jälleen kerran maatalouden aiheuttama pistävä aromi. Hyi helv.. Nyt olisi vielä kaivannut flunssan tukkimaa nenää, jotta olisi tuolta hajulta välttynyt. Onneksi hajuun pikkuhiljalleen tottui mitä pidempään samalla paikalla pyöriskeli.

Toinen päivän aikana kismittämään pistänyt asia oli ympäristön roskaisuus. Olen kyllä tainut mainita asiasta ennenkin mutta tuli vain taas mieleen. Kaikenlaisia purkkeja ja purteloita kelluskeli niin vedessä kuin rantaviivallakin. Lisäksi onnistuin päivän aikana saamaan 'saaliiksi' pari muovipussia.

Kalatapahtumia ei tänään jostain syystä ollut. Pari tuntia maltoin tahkota paria suht varmaa paikka ilman tulosta. Mutta tälläistä se on talvitaimenten tavoittelu. Joskus tulee, joskus ei..

No comments: