Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, December 26, 2008

Musta murjaani

Käytetään nyt vielä tilaisuutta hyväksi, kun kausilupaakin on vielä muutama päivä jäljellä. Ensi kaudelle menee kyllä luvan hankkiminen jälleen kerran mietinnän alle. Tänä vuonna en tällä joella jälleen kerran jaksanut juurikaan kesällä kalastaa. Porukkaa on yksinkertaisesti aivan liian paljon. Lisäksi kun muutenkin on aika villin lännen meininki.

Talvella olen tuolla kuitenkin viihtynyt, sillä potentiaalista suvantoa on riittämiin. Eikä sitä jengiäkään ramppaa ruuhkaksi asti. Muutama vakiokävijä ja siinä kaikki.

Tiesin, että vettä tulisi olemaan paljon ja niin sitä olikin. Silti oli hieman jo jäätä pukannut suvantojen reunoille. Kuitenkin niin ohuelti, että miestä ei vielä kantanut. Jouduin siis hyvin pitkälti rikkomaan jäitä edessäni, jotta pääsin yleensä heittopaikoille. Melkoista rymyämistä, sillä melkein vyötäröä myöden joutui mutapohjilla kahlaamaan.

Kalastussession aloitin veden runsauden takia vitosuppoavalla mutta siitä ei meinannut tulla mitään. Oli nimittäin kaikesta huolimatta aivan liian synkkä siima. Perhoja katosi pohjan syvyyksiin aivan liian nopeaa tahtia. Tosin sain tällä virityksellä ottamaan hauen pulikan joka nirhasi siiman poikki. Vaihto kolmosuppoavaan ja kalastus alkoi taas rullaamaan.

Päivän toiseksi ja viimeiseksi kalatapahtumaksi jäi n. 45 cm taimen joka yllättäen koppasi streameriin. Muita kun en taaskaan heittänyt. Olihan melkoisen musta murjaani. Muuten kuitenkin hyväkuntoinen. Jatkaa uintiaan..

No comments: