Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, February 2, 2009

Ensimmäinen yliviivaus 'listalle'

Tänään oli se päivä, kun oli aika aloittaa nämä kevään seurailtojen pitäminen. Aivan kuten tuolla aikaisemmin kirjoittelin, niin 'kiertueen' aloituspaikkana oli Lahti ja oman seuran kerhoillan pitäminen.

Aiheena oli tällä kertaa kilpaperhokalastus. Samaisesta aiheesta olen toki höpissyt omissa illoissa aikaisemminkin, joten hieman toisenlaista näkökulmaa oli haettava. Supistin siis aiheen koskemaan lähinnä kisakalastuksen perustekniikkaa eli erilaisia virityksiä nymfiongintaan.

Mukana kulki kisasetti sisältäen kakkosluokkaisen Maxian ryyditettynä Vivarellin kelalla. Oheismateriaalina käytin myös perhoja, kuvia sekä hollantilaista alkuperää olevaa dvd:tä tsekkinymfauksesta.

Seuraavana sitten parin viikon päästä Tampereelle. Silloin mennään hieman eri aihealueelle eli purokalastuksen pariin.

7 comments:

Janne Erämies said...

Ihan hyvä ilta oli kyllä tänään,vaikka aiheesta nyt olisi voinut jauhaa aamuun asti:)propsit siitä..

Harri Hytönen said...

Tällä kertaa näin. Tarkoitus onkin vain antaa hieman vinkkejä eikä antaa ihan kaikkea valmiiksi pureskeltuna. Saapi ihmiset pähkäillä sitten itse lisää jos on kiinnostusta. Ja toivottavasti seurasta löytyisikin uusia kilpailijoita. Toisaalta...harmaapartojahan jo suurin osa. Eli ehkä toivo jo menetetty :)

Janne Erämies said...

Juu,niinhän se on että jokaisen se pitää itse opetella,pikkasen perusjuttuja ja sitten vaan kokeilemaan,täytyy taas aloittaa tuolla koskilla toi junnujen "aivopesu",kun ainakin tainiolla käy ihan mukavasti lahdesta väkeä,siis oli puhe nuoremmasta sukupolvesta,muutamia jamppoja viime kesänä jututin ja seuraa hieman mainostin mutta ei ole näkynyt vaan seura-illoissa.Kun jäppisillä kuitenkin intoa näytti olevan perhokalastukseen..Katsotaan jos sieltä saisi väkeä käymään illoissa.

Anonymous said...

Kyllähän siellä illoissa kävis varmasti enemmän nuorisoakin kun aiheet olisi nuorillekin kiinnostavia ja mahdollisia. Tämän kevään ohjelmassa on lohiperhoja ja lohijuttuja melkoisesti verrattuna siihen käytettyyn aikaan kesästä ja mahdollisuuteen harrastaa. Monikaan junnu ei harrasta lohestusta ainakaan vielä! Toki lohijuttuja saa olla, mutta... Taikka Uutta-Seelantia. En väitä etteikö ne kiinnostaisi varttuneempaa väkeä. Muutenkin kerho illat on vähä syvältä kun jäpitetään siellä pommikuopassa jauhamassa P***** eikä tunnu siltä että oltaisiin hakemassa vinkkejä lähialueiden kalastukseen tai kalapaikkoihin... Jannehan vois pitää illan vaikka kertomalla tainionvirrasta, sen perhoista ja ottipaikoista ja kaudesta siellä.
Neuvot on nuorile hyväksi eikä kierot vihjailut.. :D
Sori Off Topic mutta tuli vaan mieleen ku puhuitte junnuista seura-illoissa.
T: Sami

Harri Hytönen said...

Ei paljon junnuja näy seurailloissa. Mutta mun mielestä kaikissa illoissa on ollut yksi vika. Koskee niin vanhoja kuin nuoriakin. Pitäisi nimittäin rohkeasti aina kysyä jos joku juttu on epäselvä tai haluaa tietää jostain enemmän. Ei kai kukaan pelkästään vihjaile vaan aika on illoissa aina rajattu ja suppeasti joutuu illan pitäjä höpisemään.

Janne Erämies said...

Kyllähän kaikki ideat ovat tervetulleita ja nuorisotoimintaan pitääkin panostaa,muuten voi sanoa että seuratoiminta tulee pysymään samanlaisena kuin mitä se on ollut tähänkin asti,kirjoitan nyt vaan sen perusteella mitä olen seuraan kuulunut.(n.2 vuotta).
Ja tuolla pommikuopassa nyt majaillaan toistaiseksi,vaikka hakusessa uudet tilat ovatkin,en sitten tiedä missä kiikastaa,Lahden kaupunki vai mikä on kun ei seuratoimintaan paikkaa löydy,tai olisihan noita paikkoja mutta siinä alkaa tulla budjetti vastaan.
Ja huutokilpailuksi ne illat tuppaavat menemään,se täytyy myöntää,johtuuko sitten siitä ettei aiheet kiinnosta tai jotain ja aika paljon se on seuraillan vetäjästä kiinni että onnistuu naulitsemaan ton meidän revohkan aiheeseen kiinni.
Mutta tästähän ei ole muutakuin parannettavaa.
Ihan hyvä kannan otto Samilta,toivoisinkin vaan kaikilta runsaasti palautetta seuratomintaan liittyen jotta saataisiin väki kiinnostumaan.

Anonymous said...

Tarkoitus ei ollut loukata ketään eikä suoranaisesti mollata kenenkään tekemisiä, mutta asetin hieman asiaa pöydälle ja toin mielipiteitäni julki, jotta junnuja voitaisiin (ehkä) saada kiinnostumaan kerhoilloista. Jannelta ihan hienoa esimerkkiä tuo kerhon mainostaminen kalapaikoilla ja aion itsekin ottaa siitä mallia... No toivotaan että illat muuttuisi parempaan päin mikä se sitten onkaan kenekin mielestä ja että väkimäärä lisääntyisi.
T: Sami