Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, April 11, 2009

Hammonjoki 11042009

Olin alkujaan menossa Hammolle käymään vain kameran kanssa. Hetken mielijohteesta ja parin päivän takaisen Hammonjoen ohikulkumatkan takia koppasin mukaan myös vavan. Pari päivää takaperin nimittäin vesi oli vielä inhimillisen alhaalla ja ei edes kammottavan sameaa.

Tilanne oli kuitenkin muuttunut melkoisesti. Joki virtasi ääriään myöden täynnä erittäin savisameaa 'vettä'. Muutaman sentin nousu tulee nostamaan veden paikoitellen yli penkkojen. Sulamatonta lunta oli vielä rannoilla, joten noususuhdanne todennäköisesti jatkuu. Jokeen laskevat pienemmät purot toivatkin melkoisella paineella lisää samaa 'liejua'.

Mutta koska vapa oli väkisin raahautunut mukaan olihan se pari heittoa tehtävä. Todellisuudessa kyllä heitin kymmenenkin heittoa hieman rauhallisemman virtauksen alueella. Sitten iski epätoivo ja pujotin vavan takaisin pussiin.

Eli kiteytettynä: on aivan liian aikaista kalastaa Hammolla. Odotetaan pari viikkoa ja katsotaan sitten tilanne uusiksi!

Loppuajan kyttäilin lähinnä kaksisiipisiä kameran linssin takaa. Näistä en yhtään kunnollista räpsyä saanut aikaiseksi mutta onneksi pari sumukorentoa antautui myös kuvattavaksi. Jotakin sentään saaliiksi.

No comments: