Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, April 10, 2009

Missä vesi?

Kaikkea sitä. Lumet ovat sulaneet melko mukavasti viime päivinä joten olisi voinut odottaa, että paikallisella joella olisi ollut jonkin asteinen tulva. Mitä vielä! Vesi oli suorastaan kadonnut jonnekin sitten viime kertaisen reissun. Veden pinta näytti olevan ainakin kolme kymmentä senttiä alempana kuin viikko sitten. Säännöstelypadot näyttävät tekevän tehtävänsä.

Jälleen kerran olin liikenteessä iltapäivän puolella. Tälle päivälle kalastusaikaa taisi kertyä kolmisen tuntia. Ja varsin tehokas sessio olikin, sillä tapahtumia oli varsin runsaasti. Taisi olla veden pinnan tipahtamisella vain positiinen vaikutus kalojen aktiivisuuteen.

Onnistuin näkemään myös kevään ensimmäiset kunnon pintakäynnit tällä joella. Sumukorentoja kalat eivät ainakaan hakeneet, sillä niitä ei näkynyt vedenpinnalla ja rannallakin vain yksi aikuinen yksilö. Kaksisiipisiä sen sijaan oli tänäänkin ihan mukavasti liikkeellä.

Pinturikalastuksesta ei vain tullut tänään mitään, sillä kevyt varustukseni oli tavallisista kevyempi. Olin nimittäin jättänyt perukesiimat yhtä rullaa lukuunottamatta kotiin. Jouduin siis kietomaan perhot kiinni 0.24 fluorosiimaan, mikä oli tässä tapauksessa aivan liian paksua. Esimerkiksi olisi ollut aivan turhaa yrittää kalastaa onnistuneesti vaikkapa kokoa 20 olevalla Griffit's gnatilla (se kun olisi voinut mennä kaksisiipisistä).

Erään parikin kertaa pinnassa käyneen kalan ongin kuitenkin ylös aivan jollain muulla kuin pinturilla. Toki pinturillakin yritin mutta 'syötti' ei kalalle kelvannut. Ihan mukava hieman päälle 40 cm kala se oli.

Muutenkin tällä reissulla oli aavistuksen isompia kaloja liikkeellä kuin muutamalla muulla aikaisemmalla reissulla. Kaksi taimenista ylitti 40 cm rajan. Positiinen yllätys oli myös harjusten ilmaantuminen. Isoin 'purje-eväkin' oli tänään liki 'nelikymppinen'.

Suurimmaksi osaksi tämän päivän kalat nousivat jälleen erilaisilla nymfeillä. Tosin pari kala haksahti myös pieniin streameihin. Ja yhden varsin mukavan kokoisen tiputin myös streameristä.

No comments: