Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, April 24, 2009

Kevätrusketusta hankkimassa

Kuten eilen jo höpisinkin, niin tänään oli vuorossa aavistuksen pidempi kalareissu. Tosin ei hirveän paljon pidempi, sillä tunnit tuntuivat loppuvan päivästä tekemisen paljouden takia. Iltapäivän puolelle joelle ehtiminen painui, mutta onpahan ainakin molemmat tietokoneeni vihdoin verkottuneena. Mystisiä toisinaan nämä langattomat verkot..

Päivästä tuli aivan uskomattoman lämmin. Hyvä niin, sillä lähtötohinoissa unohdin kahluutakin kotiin. Parinkymmenen plus-asteen turvin pitkähihainenkin paita riitti vallan mainiosti. Hieman kalastuspäivää häiritsi vuotavat kahluuhousut sekä kotiin unohtunut kela, joka piti sisällään kolmosuppoavan. Kahluuhousut olin toki yrittänyt paikata Aquasurella mutta tuntuivat siitä huolimatta vuotavan kuin seula. Mukana oli toki kolmosupposiima mutta hieman väärää luokkaa, sillä tämä kela oli ladattu 9-luokkaisella haukisiimalla. Kohellusta kerrassaan.

Kaikista kommelluksista huolimatta oleminen joella oli varsin nautinnollista. Ruuhkaa ei ollut ja sää mitä parhain. Toki kalat olisivat saaneet rikkoa tätä harmoniaa hieman, mutta hyvä näinkin. Ei sitä voi odottaa liikoja kirkkaalla auringonpaisteella kalastettaessa.

Sain toki yhden varsin mukavan kalatapahtuman noiden muutaman hassun tunnin aikana. Tämä kala ei ollut kuitenkaan tarkoittu solahtamaan haaviin vaan se irtosi parin potkun jälkeen ja katosi sen sileän tien takaisin monttuunsa.

Huomenna jatketaan kalastusaiheisesti, sillä tarkoituksena olisi lähteä katsastamaan tämän vuotiset perhomessut Tampereella. Ehkäpä saan jonkun räpsyn aikaiseksi myös tuolta reissulta.

No comments: