Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, June 23, 2012

Hyönteisten hyväksi käyttämä

Taas tuli käytyä ihmettelemässä pörriäisiä joella. Niitä riittää montaa eri merkkiä. Ja paljon. Tunnustan kuitenkin, että mukana oli myös kalavehkeet. Tottakai.

Vesiperhoshätsit ovat juuri nyt parhaimmillaan. Linnutkin tämän ovat huomanneet, sillä lokit ja tiiratkin tuntuvat niitä kyttäävään enemmän kuin vahingoittuneita kaloja. Lisukkeenna linnuille tietenkin myös Vulgatoita. Pienemmät päikkärit taitavat jäädä noilta vauhtiveikoilta huomaamatta. Niitäkin on kuitenkin runsaasti.
Hyvin näytti olevan koskessa myös pikkukaloja. Nyt oli jo salakoitakin. Särkiä ja ahvenia kuitenkin enemmän. Hauskan näköisiä tummia 'pikkupalikoita' vilahteli ajoittain kovimpien koskikuohujen aaltojen harjalla. Pikkukalat olivat varsinaisessa vuoristoradassa. Tällä kertaa taimenet olivat kuitenkin selkeästi enemmän hyönteisten perään. Ainakin pienemmät taimenen penikat, sillä pinnasta näytti osa ruokailevan. Ja samalla hanakasti ottivat myös pinturiin. Hieman vauraammat kalat tavoitin kuitenkin pinnan alta. Hämärän tullen olisivat saattaneet nekin pintautua mutta lyhyt kalastusreissu ajoittui valoisaan aikaan.Illan suussa joesta kömpiessäni huomasin joutuneeni hyväksi käytetyksi. Pienen pienet päikkärit olivat käyneet munimassa kahluuhousujen lahkeisiin. Osa oli vielä puntissa kiinni ja tositoimissa...No comments: